Sosyal Medya

Facebook Hikayeleri Instagram’da Paylaşılmaya Başlanacak

Facebook hikayelerinin Instagram üzerinde de paylaşılabilmesi için çalışmalara başlandı. Bilindiği üzere uzun zamandır Instagram hikayeleri aynı anda Facebook’ta da yayınlanabiliyor. Bu özellik kısa süre içerisinde Facebook hikayelerinin Instagram’da paylaşılmasını sağlayacak şekilde geliştiriliyor. Böylece iki sosyal medya platformu da bir diğeri üzerinden paylaşılan hikayeleri yayınlayabilecek.

Facebook ve Instagram’ı aktif olarak kullanan sosyal medya yöneticileri kadar kullanıcıları da ilgilendiren bu yenilik, uygulamalar üzerinde harcanan zamanı azaltma açısından oldukça sevindirici bir gelişme. Bu özellik geliştirildiği ve sıklıkla kullanıldığı takdirde Facebook, bu çapraz paylaşım sağlayan uygulamaların arasına Whatsapp’ı da katabilir. Böylece en ünlü üç uygulamaya aynı anda hikaye paylaşma özelliği getirilebilir. 

Facebook’un bu hamlesi, özellikle ana mecra olarak Facebook’u kullanan marka ve kişiler tarafından oldukça kullanışlı bulunabilir. Facebook sözcüsü de bunu destekleyen açıklamalar yapıyor fakat bu durumu Facebook’un ana kimliğini Instagram’a göre daha yükseğe taşıma girişimi olarak yorumlayanların sayısı da az değil. Facebook üzerinden hikaye paylaşıldığında bunun Instagram’da da yayınlanmasını sağlayan özellik beklenildiği kadar sık kullanılacak mı, bunu zaman gösterecek. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu