İnternet Dünyası

Microsoft’un PowerPoint Tercüme Eklentisi Herkes Tarafından Kullanılabilir

Microsoft‘un deneysel Garage ekibi, gerçek zamanlı olarak sunularınıza alt yazı çevirileri ekleyebildiğiniz bir PowerPoint eklentisi olan Presentation Translator‘ı resmen başlattı. Şu anda indirilebilir olan eklenti 60’tan fazla dilde metinin çevrilmesine olanak sağlıyor.

Eklenti sunumunuz için otomatik altyazı gibi çalışır. Başlangıçta konuşacağınız dili ve altyazı istediğiniz dili seçiyor ve sunumunuzu başlatıyorsunuz. Eklenti her slaytın altında altyazı sunacaktır. Kitlenizde başka dilleri konuşan insanlar bulunuyorsa, kendi mobil cihazlarında farklı bir çeviri ile sunumu takip edebilirler.

Presentation Translator eklentisinin özellikleri şunlardır;

  • Canlı Altyazı: Arapça, Çince (Mandarin), İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Portekizce, Rusça ve İspanyolca olmak üzere desteklenen 10 konuşma dilinden herhangi birinde konuşun ve 60’dan fazla metin çeviri dilinden herhangi biri altyazı olarak yazılsın.
  • Özelleştirilmiş Ses Tanıma: Sunucular, ses tanıma motorunu jargon, teknik terimler, ürün veya yer isimleri gibi slaytta geçen sözcük bilgisini ve slayt notlarını kullanarak özelleştirebilme seçeneğine sahiptir.
  • Slayt Destesi Çevirme: Soldan sağa ve sağdan sola diller arasındaki çeviriyi de içeren orijinal biçimlendirmeyi koruyarak PowerPoint slayt destesi metnini tercüme edebilirsiniz.
  • Hedef Kitle Katılımı: QR veya beş harfli görüşme kodunu paylaşın; kitleniz kendi cihazlarında, kendi seçtikleri dilde sunumunuzu takip edebilsin.
  • Çok Dilli Q&A İçin Mikrofon: Desteklenen dillerden herhangi birinden gelen sorulara izin vermek için mikrofon kullanarak kitleyi susturabilirsiniz.
  • Erişilebilirlik: İşitme engelli izleyicilerin sunumunuzu izleyebilmesine ve tartışmaya katılabilmesine yardımcı olabilirsiniz.

Presentation Translator, Microsoft Translator‘ın canlı çeviri özelliklerinin üzerine inşa edilmiştir ve oldukça etkileyicidir. Eğer denemek isterseniz eklentiyi Microsoft Garage sitesinde edinebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu