Genel

Dijital Reklam Ajansı İzmir & İstanbul

Dijital Reklam Ajansı; Reklamların hazırlanmasını ve reklam kampanyalarının etkin bir biçimde yürütülmesini sağlayan kurumlara  dijital reklam ajansı adı verilir. Dijital reklam ajansları ile Firmalar farkındalık yaratmak, markanın bilinirliğini artırmak, ürün ve hizmet satışı sağlamak için dijital reklam ajanslarının verdiği hizmetlerden faydalanırlar. Dijital reklam ajansları markaların tanınmasında ve gelişmesinde en önemli yardımcıdır. Gerektiği durumlarda ajanslar, ön pazar araştırması yapmadan sonuç analizlerine kadar tüm kampanya sürecini yürüterek markaların büyümesinde katkı sağlayabilirler.

Dijital reklam ajansları bu görevleri yerine getirirken kaliteli bir hizmet sunabilmek için hem müşterilerden hem de kullandıkları medya mecralarından bağımsız bir biçimde hareket etmelilerdir. Ayrıca reklam ajansından çıkan kampanyalar firmaları sektörlerinde doğrudan etkileyeceği için, ajanslar alanında uzman kişilerle çalışmalıdırlar.

Sizde profesyonel ekibimiz tarafından teklif almak ve referanslarımızı incelemek için egegen ana sayfamıza göz atabilir isterseniz detaylı bilgi için aşağıdaki yazımızla devam edebilirsiniz.

Dijital Reklam Ajansı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaş ve Arka Plan

Dijital reklam ajanslarının ne kadar süredir hizmet verdiği ve ajans çalışanlarının özgeçmişi önemli bir husustur. Aslında dijital ajans kavramı yeni bir kavram ve gün geçtikçe gelişim gösteren bir yapı. Bu noktada üst düzey yöneticilerinin deneyimlerini işletme amaçlarına ulaşmak adına nasıl kullandıklarına dikkat edilmelidir.

Yer

Konum veya ulaşılabilirlik dijital reklam ajansı seçerken dikkat edilmesi gereken bir konudur. Çünkü yüz yüze görüşülmesi gereken noktalar olabilir. Evet, çoğu şey E-Mail’le ya da telefon görüşmesiyle yapılabilir fakat gerçek bir toplantı gerektiğinde ulaşılabilir olması büyük kolaylıktır. Ayrıca bu görüşmeler sayesinde ajansın işleyişini görebilecek, size sunulan hizmetleri kendileri de uygulayabiliyor mu analiz edebileceksiniz.

Müşteriler

Dijital reklam ajansı seçerken göz önünde bulundurulması gereken en önemli nokta ajansın müşteri tabanıdır. Büyük şirketler her müşteriyi etkiler ancak küçük işletmeler de gözardı edilmemelidir. Bir ajansın küçük ve az tanınmış işletmeler üzerinde daha fazla etkisi ve kontrol özgürlüğü bulunmaktadır. Bu sebeple, onlar için yapılan işe ve bu işin sonucuna bakmak gerekir. Sahip olunan müşterilerin çeşitliliğine ve bu müşterilerin sektörünüzle alakalı olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Çeşitli sektörlerde çalışmış ve deneyim edinmiş ajansların geçmişten gelen tecrübeleri olacak ve bu tecrübeleri size aktarabilmeleri kolay olacaktır.

Marka ve Tutum

Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da markanın tutumlarını incelemektir. Bunun için ajansın web sitesinde gezinmelisiniz. Web sitesini ya da hizmetini yararlı ve bilgilendirici bir biçimde açıklıyor mu, sosyal medya ve diğer dijital tanıtım mecralarını kendisi için ne ölçüde kullanıyor gibi soruların cevaplarına ulaşıyor olmanız gerekmektedir. Örnek vermek gerekirse; bir ajansın kendi sosyal medya hesaplarını, paylaşım sıklığını veya kendileri için tasarladıkları tasarımların kalitesini kontrol edebilirsiniz. Sosyal medya platformları veya kendilerine özel görselleri bulunmayan ajansın size herhangi bir katkısı bulunmayacaktır.

Yaklaşım

Bir dijital reklam ajans seçerken kendinize sormanız gereken sorular şunlardır; web sitesi içeriği ne denli mantıklı, ajansa ulaştığınızda nasıl cevap aldınız, samimi ve nezaket kurallarına uygun mu davrandılar, iletişim bilgileri var mı, 7/24 destek sunuyorlar mı? Bu soruların yanıtları sizi tatmin etmiyorsa farklı bir ajans seçmeye yönelebilirsiniz.

Öneriler

Bir ajans firmanızı tanımak için zaman ayırmıyorsa ve önerilerde bulunmuyorsa muhtemelen beklentilerinizi karşılayamayacaktır. Klasik bir çözüm teklifi sunmadan önce firmanızı, sektörünüzü ve hedeflerini tanımak için vakit harcaması gerekmektedir.

İzmir ve İstanbul’da dijital reklam ajansından hizmet alacak firmalar aşağıdaki detaylı yazımızdan bilgi edinebilirler.

İzmir Dijital Reklam Ajansı

İzmir dijital ajans olarak faaliyet gösteren firmalar, dijital reklam ajansı niteliğinde de hareket etmektedirler. İnternet kullanımının artması bu durumu zorunlu hale getirmiştir. Bu ajanslar, statik reklam ajanslarının yaptığı çalışmaları dijital ortama taşıyorlar. Dijital ajanslar, markaların ister online isterse offline pazarlama çalışmalarının kontrol altında tutulmasını sağlıyor ve büyük avantajlar sunuyor.

Dijital dünyada var olabilmek için zorunluluk haline gelen ve dijital mecralarda büyük etkisi olan sosyal medya, dijital dünyaya girişin en önemli aşamalarındandır. Müşteriler ve internet kullanıcılarının hızlı bir biçimde firmayla iletişime geçebilmesi için sosyal medya platformlarını kullanmak önemlidir. Ayrıca bu sayede mevcut müşteri, markaya sadık hale getirilir.

Tabii internet reklamları sadece sosyal medyadan ibaret değildir. Google AdWords ve Yandex reklamları gibi arama motoru reklamları da kullanılır. Bu reklamlar sayesinde marka bilinirliği artırılır, ürün ve hizmetlerin online satışı gerçekleşir ve devamlılık sağlanır.

İstanbul Dijital Reklam Ajansı

İstanbul Dijital Reklam ajansı sektöründe hizmet veren firmalar, reklam kampanyaları oluşturmak için ürün ve hizmetlerin en faydalı, en dikkat çekici ve en çok tercih edilen özelliklerini bulurlar ve reklamları bu noktada tasarlayarak, tüketicilerin ilgisini çekerler. Bu ajanslar firma ve tüketici arasında bir köprü niteliğindedir. İki tarafın da birbirini tanımasını ve birbirinin ihtiyaçlarından haberdar olmasını sağlarlar. Ayrıca firmaların markalaşmasında, pazar payını büyütmesinde, satış miktarlarını artırmasında ve rakipleriyle rekabet edebilmesinde önemli rol oynarlar.

Dijital dünyada var olabilmek adına dijital reklam ajansımızdan hizmet almak istiyorsanız, tek yapmanız gereken egegen ile iletişime geçmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu