Trend Raporu

egegen Trend Raporu – 20 / Mayıs 2019

Dijital pazarlama dünyasındaki son yenilikler, sosyal medyadan haberler, dijital reklamcılığın en iyi örnekleri ve bizden haberler…

egegen Trend Raporu’nun 20’nci sayısı çıktı!

En Sıkı Takipçiniz; Drone Lamba

Fotoğrafçılık, sinema, lojistik ve etkinlik sektörü gibi çeşitli alanlarda değişimlere yol açan dronelar, farklı kullanım alanlarında devrim yaratmaya devam ediyor. Şimdi de kişiyi takip edebilen drone lamba, bu alandaki son yeniliklerden biri olarak karşımızda.

Kazuhiro Yamanaka imzalı proje, sabit aydınlatmaların aksine, sensörleri sayesinde kullanıcıların ortamdaki hareketlerini takip edebiliyor ve harekete göre, ışık ihtiyacı olan bölgeyi kendisi belirleyip aydınlatıyor.

Detay için tıklayınız.


Retweet’lere Görsel Destek Geliyor!

Twitter, retweet özelliğine güncelleme getirdiğini açıkladı. Bu yenilik sayesinde artık retweet edilen tweet’e fotoğraf, video veya GIF eklenebilecek. Güncelleme iOS ve Android cihazlarda aktif hale getirilecek.

Kullanıcılar için basit bir yenilik olmasına rağmen, Twitter’da paylaşılan medya sayısı dikkate alındığında güncellemenin dikkate değer olduğu söylenebilir. Çok kullanılan bir özellik olması sebebiyle, retweet’i medyayla desteklemek, zaman akışında görülecek medya sayısında da büyük bir artışa yol açacak gibi görünüyor.

Detay için tıklayınız.


Artırılmış Gerçekliği Google’da Arayın!

Google I/O 2019 Konferansı’nda, Google arama sonuçlarına artırılmış gerçeklik modelleri eklendiği açıklandı! Artık Google Lens ile kamerayı bir yemek menüsüne yönelttiğimizde, mekandaki en popüler yemekleri görebilecek, kameramızı yabancı dilde yazılmış bir tabelaya yönelttiğimizde ise eşzamanlı olarak metin ve ses çevirisiyle karşılaşabileceğiz.

Bu yeni teknolojiyle, yapacağımız aramalarda sonuçlar üç boyutlu olarak gösterilecek ya da alışveriş için baktığımız ürünü üç boyutlu olarak inceleyebileceğiz, ki bu, e-ticarette yeni bir dönem anlamına da geliyor!

Detay için tıklayınız.


Zuckerberg, Facebook’taki Yenilikleri Açıkladı

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, F8 Konferansı’nda, mecrada yapılacak değişiklikleri paylaştı. Bu değişikliklerin bazıları şöyle:

-Facebook, Gruplar odağında gelişen ve topluluğa önem veren yeni tasarımını yayına alıyor.
-Instagram Alışveriş özellikleri hem Keşfet sekmesine hem de içerik üreticilere açılıyor.
-Instagram kullanıcılar tarafından görülen beğeni sayısını gizlemeyi test ediyor.
-Messenger yeni masaüstü uygulamasını ve yenil lead reklamlarını yayına alıyor
-WhatsApp, uygulamasına ürün katalogları ekliyor.
-Facebook’un AR platformu Spark daha fazla içerik üreticisine açılıyor.

Detay için tıklayınız.


Apple’dan “Katlanabilir Telefon”

Apple, 2018 yılının başlarında katlanabilir telefon modeli için patent başvurusu yaptığını ve bu başvurusunun onaylandığını açıkladı. Apple’ın uzun süre gizli tuttuğu bu hamlesi, katlanabilir telefon meraklılarını oldukça heyecanlandırırken, Samsung ve Huawei gibi güçlü rakiplerini telaşlandırdı.

Daha önce Samsung, katlanabilir telefon modeliyle kullanıcıların beklentisini epey yükseltmiş ancak piyasaya çıkardığı Galaxy Fold modeliyle büyük hayal kırıklığı yaratmıştı.

Detay için tıklayınız.


Engellere Karşı Graffiti

Brezilya’da, “rampasız kaldırımların engelliler için duvardan farksız olduğu” mesajını vermeye yönelik bir kampanyayla farkındalık yaratılmaya çalışılıyor. Kampanya; 20 milyonu aşkın nüfusuyla dünyanın en kalabalık şehirleri arasında yer alan ve graffiti sanatıyla da bilinen São Paulo’da, sivil toplum örgütü Movimento SuperAção ve reklam ajansı Z +São Paulo’yla iş birliğiyle hayat geçti.

Detay için tıklayınız.


Instagram’ın En İyi Reklamları InstaChamp’te

MediaCat bundan sonra her aydüzenleyeceği InstaChamp yarışması kapsamında Instagram’ın en yaratıcı reklamlarını seçecek.Yarışmanın amacı, nitelikli ve ilham verici Instagram reklamlarını destekleyerek sosyal medyayı en iyi şekilde kullanan hesapları motive etmek.

Jüri, Türkiye’nin en büyük marka ve ajanslarının yöneticileri ve kreatif direktörlerinden oluşan CMO Society ve Creative Society üyeleri arasından seçilecek. Sonuçlar ise her ay MediaCat’te ve mediacat.com’da açıklanacak.

Detay için tıklayınız.


WhatsApp: Şimdi Reklamlar!

Facebook, artık WhatsApp platformunda da reklam gösterileceğini duyurdu. Uygulamada reklam gösteriminin kullanıcıyı rahatsız etmemesi için gerekli hassasiyetin gösterileceği de belirtildi. Açıklamaya göre reklamlar, uygulama üzerinde bulunan Durum bölümünde yayınlanacak, böylece istemediği bir anda karşısına çıkarak kullanıcıyı rahatsız etmeyecek. Facebook’un Hollanda’daki Facebook Pazarlama Zirvesi’nde duyurusu gerçekleşen bu yeni uygulama, 2020’de hayata geçecek.  

Detay için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu