Genel

Coca Cola Alkollü İçecek Satışına Başladı

Geçtiğimiz aylarda Japonya pazarında alkollü içecek satışına başlayacağı yönünde haberler gelen Coca-Cola’nın 125 yıllık tarihindeki ilk alkollü içeceği raflardaki yerini aldı. %3, %5 ve %7 alkol oranına sahip aromalı içecekler sunan Coca-Cola alkollü içecek satışına başladı. Coca Cola’nın ‘’Lemon-Do’’ adını verdiği ürününün Japonya’da özellikle kadınlar arasında popüler olan ve biraya alternatif olarak sunulan Chu-Hi‘ye lezzet olarak çok benzediği belirtiliyor.

Chu-Hi adındaki içecek, çoğunlukla tahıl bazlı yerel bir alkol ve meyve aromalı karbonatlı suyun karışımından oluşuyor. Japonya’da pek çok farklı markaya ve yüzlerce aromaya ev sahipliği yapan Chu-Hi pazarı 2013’ten beri %5 ila %25 oranında büyüme kaydetmiş. Coca-Cola da “Lemon-Do” isimli ürünüyle bu pazara girerek biraya daha ucuz ve aromalı bir alternatif sunuyor.

Şirketin ürettiği bu içeceğin Japonya dışında satılıp satılmayacağı şu an için muamma. Nitekim Coca-Cola, Japonya’yı yeni ürün deneme konusunda pilot bölge olarak kullanan şirketlerden biri. Her yıl 100’den fazla Coca-Cola ürünü sadece Japonya’da test ediliyor. Bizim farkına bile varmadığımız ürünler bir süre tüketilip tedavülden kaldırılıyor.

Coca-Cola CEO’su James Quincey, Coca-Cola’nın 2017 yılında 500’den fazla yeni ürün çıkardığını belirterek markanın inovasyona odaklandığını söylüyor. Quincey, “Dünyanın her yerinde yeni tatlar ve yeni içeriklerle denemeler yapıyoruz, Coca-Cola’yı şimdiye kadar var olduğumuz kategorilerin dışında da konumlandırıyoruz” diye ekliyor.

Japonya’da gerçekleştirilen Coca-Cola alkollü içecek denemesine dair formül bilgileri, tüm Coca-Cola ürünlerinde olduğu gibi gizli tutuluyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu