Dijital Pazarlama

Dijital Medya Nedir?

Ses, video ve fotoğraf içeriklerinin kodlanması dijital medya nedir sorusuna verilebilecek en iyi cevaptır. İçeriğin kodlanmasıyla ses, video ve fotoğraf girişleri bir dijital medya dosyasına dönüşür. Ardından kolay bir biçimde kullanılabilir, dağıtılabilir, bilgisayarlarla işlenebilir ve iletilebilir hale getirilir. Dijital medya aslında internetin ve bilgisayarların gelişmesiyle bambaşka bir dünya haline geldi. Çünkü günlük hayatımızda yapabildiğimiz her şeyi artık internet üzerinden yapabilme şansına sahibiz. Durum böyle olunca firmalar, kurum ve kuruluşlar bu medyanın ne kadar önemli olduğunu kavradılar ve bu dünyaya dahil olmak için pek çok şey yapmaya başladılar. Yeni dahil olacaklar için neler yapılması gerektiğini ise aşağıdaki başlıktan görebilirsiniz.

Markalar Dijital Medyada Yer Almak İçin Neler Yapmalıdır?

Dijital medya, webte, mobilde, sanal ya da artırılmış gerçeklik platformlarında insanların aktif biçimde rol oynadığı bir dünyadır. Bu dünyada yer almak için markaların yapması gerekenler;

  1. Öncelikle nasıl gerçek dünyada bir marka isminiz varsa bu medya için de bir isminizin olması gerekmektedir. Eğer mevcut isminizi tescilleyebiliyorsanız hiç durmamalısınız.
  2. Ardından markanıza uygun logo, kurumsal kimlik klavuzu ve kurum içi dijital davranış standartlarınızı belirlemelisiniz.
  3. Daha sonra bütün dijital platformlarda yer almalısınız. Kurumsal web siteniz, sosyal medya platformlarınız, E-Mailleriniz, mobil uygulamanız yoksa bunlara sahip olmanız gerekmektedir. Ayrıca mümkünse her platformda aynı ismi kullanmaya özen gösterin. Bu, marka bilinirliğinizin artmasını sağlayacaktır.
  4. Dijital medyada kalıcı olabilmek için dijital pazarlama stratejilerinizi oluşturmanız gerekmektedir.
  5. Ayrıca web sayfalarınız için SEO, mobil lokasyon, analiytcs, internet reklamları vb. planlarınızı oluşturun ve düzenli olarak uygulayın.
  6. Eğer bir restoran, mağaza, hastane vb. bir kurumsanız lokasyonunuzun bulunabilirliğini sağlayın. Haritalarda ve navigasyon cihazlarında yer alın ve kuruluşunuzun yorumlanabilmesini, beğenilebilmesini sağlayın.
  7. Sanal ve artırılmış gerçeklik ülkemizde henüz yeterince gelişmedi. Bu nedenle, sektörünüzde bu mecrada yer alan ilk kurum olmanız itibar ve bilinirliğinizi artıracaktır.
  8. Son seçenek olarak dijital medya ajanslarıyla çalışmanız. Böylelikle hiçbir şeyle kendiniz uğraşmayacaksınız ve alanında profesyonelleşmiş ajanslarla medya dünyanızı güçlendireceksiniz.

Dijital Medya Terimleri Nelerdir?

  1. Domain: Alan adı anlamına gelir ve web sitenizin ismini ifade eder.
  2. Kitle: Dijital pazarlama faaliyetlerinde hedef alınacak kişilerdir.
  3. Davranışsal Hedefleme: Reklam kampanyalarının daha verimli olması için internet kullanıcılarını davranışlarına bağlı olarak hedeflemeyi ifade eder.
  4. Marka Farkındalığı: Reklam kampanyalarının etkilerine göre markanın kullanıcılar tarafından tanınır hale gelmesidir.
  5. Görüntülü Reklamcılık: Oluşturulacak reklam kampanyalarında görsel ve video kullanılarak yapılan reklamcılıktır.
  6. Gösterim: Reklamları kaç kişinin gördüğünü ölçümleyen veriler.
  7. Çerez: Tarayıcılar sayesinde internet kullanıcılarını takip etmeyi ve kullanıcılar hakkında veri toplamayı sağlayan dosyalardır.
  8. Tıklama Oranı: Reklam kampanyalarının ya da bağlantıların tıklanmasını ifade eden yüzdeliktir.

Siz de profesyonel bir şekilde dijital medya planlama ve satın alma hizmeti almak istiyorsanız ilgili linkten bizimle iletişime geçebilirsiniz!

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Başa dön tuşu