Web Tasarım ve Yazılım

Dijital Bilgi Ekranıyla Duvarlarınızı Hareketlendirin

Dijital Bilgi Ekranı Nedir?

Dijital bilgi ekranları, ana sunucu üzerindeki ilgili içeriğin lokal bir sunucuya çekilmesi, oradan da bağlı ekranlara gönderilmesiyle çalışan bilgilendirme sistemidir. Hastane, otel, havalimanı, AVM gibi yerlerde, ziyaretçilere bilgi vermek, yönlendirmek ya da bir ürünü tanıtmak için kullanılabilir. Dijital bilgi ekranları, duvar panoları, kiosklar ya da billboard şeklinde olabilir.

 

Radisson-Blu-Hotel-İstanbul-Şişli-1

Ne İşe Yarar?

Dijital bilgi ekranları genellikle ziyaretçi ya da müşterileri belirli bir alana yönlendirmeye, bir ürünün tanıtımını yapmaya, bilgi vermeye yarar. Örneğin; havalimanlarında uçakların iniş kalkış saatleri, hava durumu, hastanelerde muayene olacak hastaların sırası, otel ve konferans salonu gibi binalarda salon ismi gibi bilgiler bu ekranlarda gösterilebilir.

Nerede Kullanılır?

Dijital bilgi ekranlarının kullanım alanları çok geniştir. En küçükten en büyüğe tüm işletmeler için uygun çözümler yaratılabilir. Örneğin, bir mağaza içinde kullanılacak dijital bilgi ekranlarında ürünler ve kampanyalar hakkında bilgiler müşterilere sunulabilir. Özellikle satılmakta olan ürünlerin kullanımlarını gösteren videolar, devam etmekte olan kampanyaların sunumları yapılabilir. Büyük alana sahip mağazalarda da satışı artırılmak istenen ürünlerin reyonlarına yönlendirmeler yapılabilir. Reklam panosu olarak kullanıldığında sesli ve hareketli görüntüler sayesinde mağaza içi basılı materyallerden daha fazla dikkat çekip satış rakamlarını artıracaktır.

Boyutları Nasıl Belirlenir?

Kullanılacak dijital bilgi ekranlarının boyutları 8” ile 80” arasında değişmekte olup, alan büyüklüğüne ve ihtiyaca göre gerekirse birden fazla ekranın birleştirilmesiyle videowall uygulaması da yaratılabilir.

Videowall dijital bilgi ekranı
Birden fazla dijital bilgi ekranı ile oluşan VideoWall

Videowall’ların en büyük avantajı hem tüm ekranların tek bir ekran gibi kullanılmasına hem de birbirinden bağımsız ya da gruplar halinde çalışmasına imkan vermesidir.

Dijital totem kiosklar ise, dijital bilgi ekranının özel kabinlere yerleştirilmesi ile oluşturulur. Otellerde karşılama, yönlendirme, danışma ekranı olarak; mağazalarda reklam amaçlı olarak kullanılabilir. Özel uygulamalarla interaktif kullanımı da mümkündür. Dijital totem kiosklarda ekranın içine yerleştirildiği kabinin tasarımı, tamamen kurumsal kimliğinize uygun olarak yapılabilir ve üzerine istenilen logo yerleşirilebilir.

gen-Kiosk
Dijital Totem Kiosk

 

Örnek Uygulamalar

Radisson Blu Hotel İstanbul Pera 1
Radisson Blu Hotel İstanbul Pera 1
Swissotel İzmir Büyük Efes 1
Swissotel İzmir Büyük Efes 1

 

Eğer dijital bilgi ekranlarıyla ilgili aklınızda başka sorular varsa yorum olarak yazabilirsiniz. Araştırıp en kısa sürede cevaplamaya çalışacağız.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu