İnternet Dünyası

Booking.com’a Türkiye Yasağı Geldi!

Merkezi Hollanda’da olan online otel rezervasyon sitesi Booking.com’a Türkiye yasağı geldi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin yaptığı başvurusu sonucunda alınan kararla, Booking.com’un Türkiye’deki tüm faaliyetleri durduruldu. Dün gerçekleştirilen mahkeme sonucunda; Booking.com web sitesi üzerinden, Türkiye’deki otel ve konaklama tesislerinde rezervasyon işlemlerinin gerçekleştirilmesine engel kondu.

Booking.com’a erişim engellemesi yapılmadığı için Türkiye’den yurtdışındaki herhangi bir ülkede bulunan otele rezervasyonunuzu gerçekleştirebiliyorsunuz. Ayrıca yurtdışından Türkiye’ye gelecek ziyaretçiler de yine Türkiye’deki otellere rezervasyon yaptırabiliyorlar. Sadece; Türkiye’de bir şehirden diğer bir şehirdeki otele yaptıracağınız rezervasyon için geçerli bir yasaktır. Bu yasağın getirilmesinde Booking.com’un acente gibi çalışıyor olduğu ve bu durumun haksız rekabet oluşturduğu yönündeki iddialar etkili oldu.

Bu yasaktan sonra Booking.com yetkililerinden bir açıklama geldi. Bu açıklamada karara karşı olduklarını ve temyiz yoluna başvuracaklarını belirten yetkililer; bir E-Ticaret ve teknoloji şirketi olduklarını, tüm dünyadaki müşterileri için konaklama karşılaştırmasını sunarak rezervasyon hizmeti verdiklerini belirtti. Ayrıca 13.000 Türk müşterisine konaklama hizmeti için yardımda bulunduklarını da sözlerine ekledi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu