Teknoloji

Apple, Paket TV Şovları Satmaya Hazırlanıyor

Apple, TV konusunda istediği başarıyı yakalayamadı. Bu yüzden yeni stratejilerle kullanıcıların ilgisini çekmek istiyor. Apple; HBO, Showtime ve Starz’ı bir araya getiren birinci sınıf bir televizyon paketi satmak istiyor.

Bu kanalların her birini ayrı ayrı satan şirket, konvansiyonel ücretli TV operatörlerinin de yaptığı gibi tek bir pakete dönüştürerek daha kolay satış sağlamak istiyor. Diğer TV operatörleriyle tek fark; ücretli TV operatörleri, tüketicilerin birincil paketi satmadan önce temel bir TV kanalına abone olmalarını istiyor. Ancak Apple sunacağı bu paketin kendi iOS ve Apple TV set üstü kutusu aracılığıyla kullanılmasını sağlayacak.

apple tv

Apple bu ağlardan herhangi biriyle bir anlaşma sağlamış değil. HBO, Showtime ve Starz’ın temsilcileri de bu konu hakkında yorum yapmak istemedi. Apple şu anda HBO‘yu ayda 15 Dolar, Showtime‘ı ayda 11 Dolar, Starz‘ı ayda 9 Dolar karşılığında satıyor. Apple’ın önerilen paket için aradığı fiyat henüz bilinmiyor. Sony, AT&T ve Dish tümü Web TV paketleri satıyorken ve Google ve Hulu kendi satış planlarını açıklamışken, Apple’dan net bir açıklama henüz gelmedi.

 

Kaynak: Recode

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu