Teknoloji

Samsung’dan Katlanabilir Akıllı Telefon!

 

Samsung’un katlanabilir bir akıllı telefon çıkaracağı uzun zamandır gündemi oyalıyordu. Yıllar süren haberlerden sonra Samsung, katlanabilir modelini ilk kez karşımıza çıkardı.

Dün gerçekleştirilen geliştirici konferansında tanıtılan katlanabilir akıllı telefon, Samsung’un Infinity Flex Display teknolojisini kullanıyor.

Üzerinde bir katlanabilir, bir normal olmak üzere iki farklı ekran bulunduran bu akıllı telefonun, henüz prototip aşamasında olduğunu söylemekte fayda var.

Sahnede Infinity Flex Display ve katlanabilir akıllı telefon modeli ile ilgili bilgiler veren Samsung kıdemli başkan yardımcısı Justin Denison, önümüzdeki dönemde Infinity Flex Display teknolojisinin seri üretimine başlayacaklarını da paylaştı.

Samsung’un katlanabilir akıllı modeli, Android işletim sistemi kullanıyor ve Google tarafından destekleniyor. Henüz net bir tarih verilmemiş olsa da 2019 yılında tanıtılması öngörülüyor.

Son olarak Samsung’un haricinde Huawei, Lenovo, Xiaomi ve LG gibi akıllı telefon pazarının önemli oyuncularının da katlanabilir akıllı telefon modelleri üzerinde çalıştıkları gerçeğini hatırlatalım.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu