Teknoloji

Instagram’da Bir Günde Kaç Hikaye Paylaşılıyor

Günlük yaklaşık 200 milyon kullanıcının giriş yaptığı, tüm dünyada en çok kullanılan uygulamalardan biri olan Instagram’ın popülerliği her geçen gün artıyor. Bu durumun en büyük nedeni ise dünyamızı saran Koronavirüsü. Herkesin evde kalmaya gayret göstermesi, kullanıcıların zamanlarının büyük çoğunluğunu sosyal medya platformlarında geçirmesine sebep oluyor.

The Social Media Today’in paylaştığı bilgilere göre Instagram’da her gün 500 milyon Hikaye paylaşılıyor. Kullanıcıların platformda geçirdiği ortalama süre ise 53 dakikayı buluyor.

Uygulamada iş odaklı paylaşım yapan kişiler ve işletmeler de oldukça fazla. İlk zamanlarda oldukça düşük başlayan Influencer market hacminin ise 2020 yılında pandeminin de etkisiyle oldukça yüksek rakamlara ulaştığı gözüküyor.

Instagram’ın Hikayeler özelliğinin bir parçası olan yukarı kaydırma bağlantıları sayesinde pek çok reklam ve tanıtımın da önü açılıyor. Uygulama kullanıcılarının ilgisini çeken bu özellik ile alışveriş için aylık olarak 130 milyon kişi paylaşım yaparken, kullanıcıların yüzde 15’i ile yüzde 25’i en çok yukarı kaydırma özelliğini kullanıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu