Teknoloji

Apple, iPhone İçin Kendi Grafik Yongalarını Geliştiriyor

iPhone ve iPad‘de PowerVR grafik işlemcileri sağlayan İngiliz yonga tasarımcısı Imagination Technologies, Apple’ın iki yıl içerisinde teknolojisini lisanslamayacağını söyledi. Şirket yaptığı açıklamada, Apple’ın ürünlerini kontrol etmek amacıyla bağımsız bir grafik tasarımı üzerinde çalıştığını ve kendilerine olan bağımlılığı azaltmak istediğini belirtti. Eğer Apple bu tasarımı gerçekten yaparsa Imagination Technologies için ağır bir darbe olacak. Çünkü şirket gelirinin yarısını Apple’dan karşılıyor.

iphone 6

Hem Apple tarafından tasarlanmış hem de GPU’lu bir A serisi çipi gelecek yılın iPhone aralığından mevcuttu. Apple, rakiplerinkinden çok daha fazla performans gösteren ARM tabanlı işlemci çekirdeği ile CPU tasarımı alanında zaten başarılı olmuştu. Ancak yeni GPU tasarımının ayrıntıları büyük bir titizlikle incelenecek. Ancak Imagination Technologies, Apple’ın patentlerini ihlal etmeyeceği çip teknolojisini bulabileceğine inanmıyor.

Apple, Imagination’ın patentlerini, fikri mülkiyet haklarını ve gizli bilgileri ihlal etmeden artık Imagination’ın teknolojisine gereksinim duymayacağı iddiasını doğrulamak için herhangi bir kanıt sunmadı. Bu kanıt İmgelem tarafından istendi, ancak Apple bunu sunmayı reddetti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu