Teknoloji

Apple, Hasarlı iPad’leri Bir Üst Model İle Değiştirecek!

Eğer iPad’inizi değiştirmek istiyorsanız ve şu an dördüncü nesil iPad’lerden birine sahipseniz, hoş bir sürprizle karşılaşmaya hazır olun. Apple; eski cihazlarının yerini alacak, yeni ve daha yetenekli olan iPad Air 2‘yi göndermeye başlayacağı, yeni bir politika uyguluyor.

Şirket; eğer Apple Store‘larda ve yetkili servis sağlayıcılarında 4. nesil iPad yoksa iPad Air 2’nin yedek olarak gönderilebileceği yeni bir politika uygulayacak. Politika, ikinci cihazın eksikliği ile başa çıkmak için getirildi. Apple, cihazın üretimini zaten durdurdu ve bu nedenle kullanıcıların bu cihaz yerine iPad Air 2’yi almasına izin veriyor. Dahası, iPad Air 2 sadece 32 ve 128 GB’lık varyantlarda bulunuyor. 4. nesil iPad’lerin 16 GB ve 64 GB olduğunu düşünürsek, iPad kullanıcıları açısından depolama kazancına dönüşecek bir değişim olacak.

Air 2‘nin üretimi de artık sonlandırıldı. Apple, Air 2’yi sadece iPad olarak adlandırılan 329 dolarlık bir cihazla değiştirdi. Asıl mesele; Apple’ın cihazlarını durdurduktan sonra genellikle yaklaşık 5 yıl boyunca destek sağlamasıdır. iPad Air 2, Ekim 2014’te piyasaya sürüldü ve bu da 4. nesil iPad’in kullanımdan kaldırıldığı zamandır. Apple şimdi, servis sağlayıcıların iPad Air 2’yi göndermesine izin vererek 4. nesil iPad’lerin kıtlığı ile uğraşıyor.

Apple Mağazaları ve yetkili servis sağlayıcıları belirli bir iPad üzerinde onarım yapamıyorsa, değiştirilmesi tek çözümdür. Bununla birlikte bölgenizdeki tedarikçiler 4. nesil iPad sağlayamıyorlarsa iPad 2 almanız mümkündür.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu