Teknoloji

LinkedIn’e Clubhouse Benzeri Özellik Geliyor

Clubhouse uygulaması sunulduğu ilk günden bu yana adından söz ettirmeye devam ediyor. Twitter’ın Spaces özelliği, Facebook’un da sesli sohbet çalışmalarının ardından yakın zamanda LinkedIn de Clubhouse’a benzer bir özellik üzerinde çalışmalara başladı. LinkedIn’in açıklaması ise şu şekilde:

 “Profesyonel kimliğinizle bağlantılı sesli sohbet deneyimi yaratmak için bazı testler yapıyoruz. Üyelerimize platformda bulunan diğer kullanıcılarla bağlantı kurma yollarını arttırmak için LinkedIn’in etkinlikler ve gruplar gibi diğer bölümlerine sesli sohbet özelliğini nasıl getirebileceğimizi düşünüyoruz.”

Bu özelliğin yakında beta testine başlayacağını söyleyen LinkedIn, Clubhouse benzeri olan özelliğin nasıl gözükeceği hakkında bir görsel de paylaştı. Paylaşılan görselde Clubhouse ve Twitter Spaces gibi sayfa yukarısında bir konuşmacı sahnesi, ekranın aşağısında ise izleyicilerin yer aldığı kişi listesi bulunuyor.

Clubhouse Nedir?

Geçtiğimiz aylarda kullanıma sunularak büyük bir ilgi ile karşılaşan Clubhouse, diğer sosyal medya uygulamalarından farklılaşarak sadece ses ile iletişim kurma imkanı sağlıyor.

Clubhouse uygulamasına şimdilik iOS üzerinden ve yalnızca davetiye ile giriş yapılabiliyor.

Uygulamaya üye olan kullanıcılar platform içerisinde bulunan sesli sohbet odalarına kendi ilgi alanlarına göre katılarak sohbete dahil olabiliyorlar aynı zamanda kendi sesli sohbet odasını açmak isteyenler ise Start Room özelliği sayesinde sesli sohbet odası açabiliyorlar.

Kullanıcılar sohbetlerde konuşulanları sadece dinleyebilecekleri gibi moderatörden izin alarak yani el kaldırma emojisine tıklayarak sohbete dahil de olabiliyorlar.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu