İnternet Dünyası

Adobe, Flash Desteğine Son Veriyor!

Adobe, 2020 yılının sonuna kadar Flash desteğini keseceğini açıkladı. Flash desteğinin kesileceği daha önce de birkaç kez duyurulmuş ancak bu kez resmi açıklama Adobe’dan geldi. Adobe’un açıklamasına göre;

Flash Player‘ı 2020 yılının sonunda güncellemeyi ve dağıtmayı durduracağız ve içerik oluşturucuları mevcut Flash içeriğini yeni açık biçime taşıyacak.”

Şirket; Apple, Google, Microsoft, Facebook ve Mozilla’yı 2020’ye kadar Flash bütünlüğünü korumaya çağırıyor. Facebook, Flash tabanlı oyunları HTML5 gibi web standartlarına geçirecek. Apple’ın Webkit ekibi, Flash’ın 2010’dan bu yana Mac’lerde önceden yüklü olarak gelmediğini, Safari’nin çalıştırmadan önce izin istediğini ve iOS cihazlarının hiçbir zaman bunu desteklemediğini, bu nedenle şirketin müşterilerinin fark edemeyeceğini söyledi.

Google, bunun yavaş yavaş bir süredir devam ettiğini açıkladı: “Üç yıl önce, masaüstü Chrome kullanıcılarının yüzde 80’i her gün Flash’la bir siteyi ziyaret etti. Günümüzde kullanım sadece yüzde 17’dir ve azalmaya devam etmektedir. Bu eğilim, sitelerin Flash’tan daha hızlı ve daha fazla enerji verimliliği sağlayan açık web teknolojilerine geçtiğini ortaya koyuyor. Ayrıca alışveriş yapmak, bankacılık işlemlerinden faydalanmak veya hassas belgeleri okumak çok daha güvenlidir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu