İnternet Dünyası

Gmail Yeni Özelliklerini Kullanıma Açtı!

Google, adresleri, telefon numaralarını ve kişileri otomatik olarak Gmail web sitesinde ve mobil uygulamalarda tanıyabilme özelliğini ekliyor.

Gmail’in bu kadar basit bir özelliği hala kullanmıyor olması oldukça şaşırtıcıydı. Ancak evet, 2017 yılında Gmail’in bu inanılmaz derecede basit işlevselliği yoktu. Dünyada en çok kullanılan E-Posta servislerinden biri olan Gmail’in üstesinden gelmesi gereken şey; Apple’ın varsayılan iOS’u da dahil olmak üzere şimdiye kadar yapılan her bir E-Posta uygulamasının bu özelliği kullanıyor olması.

Android ve iOS aslında bir süre OS seviyesinde bir işlevle oluşturulan telefon numarası bağlantısına sahipler, ancak geri kalanı (web üzerindeki telefon numaraları da dahil olmak üzere) Gmail için tamamen yeni, en azından Google’ın yerli yazılımında. Adres bağlantıları Google Haritalar‘ı açar, bir e-posta adresini tıklarsa e-posta istemcinizde yeni bir oluşturma penceresi açılır ve telefon numaraları Hangouts’ta veya varsayılan telefon uygulamasında yeni bir arama yapar.

G Suite ekibinin blogda belirttiği gibi; “Gmail kullanıcıları, genellikle toplantılar kurmak, meslektaşlarını tanıtmak ve etkinlikleri planlamak için adresler ve telefon numaraları gibi bilgileri birbirleriyle değiştiriyor. Bu bilgiyi bir E-Postadaki diğer uygulamalara ve web sitelerine kopyalayıp yapıştırarak zaman kaybı yaşanabilir, böylece zaman tasarrufu sağlayan bu görevleri yerine getirmenin daha iyi bir yolunu sunmak istedik.”

Bugün Android, iOS ve web’de Gmail ve Gelen Kutusu için kullanıma sunulmaya başlanan özellik, tüm kullanıcılar tarafından üç gün içinde görülecektir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu