3 Adımda Facebook Hesap Silme ve Kapatma

Facebook hesap silme oldukça popüler bir konu. Dünya üzerinde 1 milyardan fazla kullanıcı var ve en büyük iletişim kanallarından bir tanesi. 
Dönem dönem bazen sevdiklerimize kızdığımız için, bazen aradığımızı bulamadığımız için bazen de sıkıldığımız için Facebook hesabımızı kapatmak istiyoruz. Ancak şunu belirtmek lazım; bu işlem kalıcı bir işlem ve hesabınızı sonradan geri alma şansınız olmayacaktır.

Aşağıdaki resimli anlatım ile aktardığımız Facebook hesap silme adımlarını uygularsanız mobil veya masaüstü cihaz fark etmeksizin hesabınızı kalıcı olarak kapatabilir ve silebilirsiniz.

Adım 1

Facebook hesabınızı sildiğinizde, admin yani yönetici yetkisine sahip olduğunuz sayfalar da silinecektir. Bu nedenle hesabınızı silmeden önce yetki sahibi olduğunuz sayfa ve grupları gözden geçirin.

Sayfalarda tek yönetici sizseniz sayfalarınız da silinecektir. Silinmemesini istediğiniz sayfalar için arkadaşlarınıza yetki verebilirsiniz. Bu durumda sadece sizin hesabınız sayfadan çıkarılacaktır.

Adım 2

Facebook hesap silme linki için buraya tıklayın ve sayfaya gidin.

3 Adımda Facebook Hesap Silme ve Kapatma

Adım 3

İşlemi onaylayıp “Tamam”a bastığınızda hesabınızın silinme süreci başlayacak. Hesabınızda yer alan her şeyin silinmesi 90 günü bulabilmektedir. Bu gün sayısı Facebook‘un belirttiği resmi rakamdır. Eğer hesabınızın e-posta adresi ve şifresini bilmiyorsanız hesabınızı kapatmanız mümkün değildir. Bunun için Facebook destek birimi ile iletişime geçmeniz gerekiyor.

3 Adımda Facebook Hesap Silme ve Kapatma

Peki şimdi ne olacak?

  • Facebook hesabınızı silmek için gerekli adımları uyguladıktan sonra hesabınız Facebook içerisinde yapılan aramalarda görünmez hale gelir. Yani isminiz-soyisminiz ile sizi arayan ve profil linkinize ulaşmak isteyen kişiler sizi görüntüleyemez.
  • Facebook’da 14 gün boyunca kalıcı olarak kapatmak istediğiniz hesabınızı geri getirme şansınız var. Bunun nedeni ise kullanıcıların kararlarından vazgeçme olasılığının olması. Bu süreyi beklemek zorundasınız. 14 gün içerisinde hesabınıza aynı e-posta ve şifre ile ulaşabilirsiniz ve işlemi geri alabilirsiniz. 14 gün beklemeden silme imkanınız bulunmuyor.
  • Facebook hesabınız silindiğinde mesajlarınız, mesajlaştığınız kullanıcıların gelen kutusunda durmaya devam eder. Bunları tamamen silmenizin bir yolu yoktur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.