Genel

2020’nin Rengi Klasik Mavi Seçildi

Dünyada evrensel renk dilini kullanmamızı sağlayan Pantone global renk trendlerini ön görerek, markalara tavsiyelerde bulunan, yılın rengini belirleyen bir işletme. Yaklaşık yirmi yıldır her yılın rengini belirliyor.  2020’nin rengi ise klasik mavi seçildi. Klasik mavi seçilmesinin bazı sebepleri var.

Bu rengi seçerken içinde bulunduğumuz dönemde tamamlanması gereken ve ihtiyaç hissettiğimiz duyguları belirleyici olarak almışlar. Kişisel olarak da hangi renge eliniz gidiyorsa onun eksikliğini yaşıyorsunuzdur aslında. Evrensel olarak Pantone’nin tahmini bu yıl için klasik mavi.

2020’nin rengi

Mavi iletişimin rengidir

Mavi rengi, dünya genelinde güvenli renktir. Hayatımızda ne fazla ise ya da ne eksikse bunu renklerle dengeleyebiliriz.  Büyük, mavi bir gezegende yaşıyoruz ve son günlerde daha fazla maviye ihtiyacımız var gibi duruyor yani mavinin getirebileceği iletişime, güvene, huzura ihtiyacımız var. Evrensel olarak barışa, anlaşılmaya ve temizliğe ihtiyacımız var. Pantone’nin yönetici direktörü de sadakate, güvene ve zarafete olan arzumuza dikkat çekerek klasik maviyi seçmelerinin sebeplerini bu şekilde açıkladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu