Sosyal Medya

2018 yılında Twitter Türkiye’de en çok neler konuşuldu?

Sosyal medyanın en popüler mecralarından Twitter da 2018 verilerinden bazılarını açıkladı.

İşte 2018’de Türkiye’de en çok konuşulan konular, kişiler, hashtagler:

2018’de en çok kullanılan hashtag’ler:

  1. survivor2018
  2. erkanmeriç
  3. hazalsubaşı
  4. adınısenkoy
  5. siyahbeyazaşk

Eğlence kategorisinde en çok kullanılan hashtag’ler:

Eğlence kategorisinde en çok kullanılan hashtaglerde Survivor 2018 ilk sırada yer alırken sırasıyla Adını Sen Koy, Sen Anlat Karadeniz dizileri için kullanılan hashtagler üst sıralarda yer aldı. Siyah Beyaz Aşk dizisindeki iki karakter için kullanılan asfer hashtag’i en çok kullanılan dördüncü hashtag oldu. Dizi oyuncusu Miray Daner ise hashtag’iyle en çok konuşulanlar arasında beşinciliği aldı.

  1. survivor2018
  2. adınısenkoy
  3. senanlatkaradeniz
  4. asfer
  5. miraydaner

Eğlence kategorisindeki sohbetlerde en fazla bahsi geçen ve etkileşime geçilen hesaplar:

  1. sozdizi
  2. SenAnlatKdeniz
  3. billboard
  4. bumasalbitmez
  5. DirilisDizisi

Erkan Meriç ve Hazal Subaşı hashtag’leri ile bu yılın en çok konuşulan ünlüleri olurken, Survivor 2018’e katılan ikili Hilmi ve Murat, #hilmur etiketi ile en çok konuşulanlar arasında üçüncü sırada yerini aldı. Fazilet Hanım ve Kızları’nda yer alan karakterler Yağız ve Hazan için oluşturulan #yaghaz hashtag’i ise en çok kullanılan dördüncü hashtag olurken, oyuncu Birce Akalay da en çok konuşulanlar arasında beşinci sırada yerini aldı.

Gurme yazar Vedat Milor’un başlattığı “soğan menemenli mi olur, menemensiz mi?” anketi yılın en çok ilgi gören anketi olarak tarihe geçti.

Sohbetlerde bahsi geçen ve en çok etkileşime geçilen Twitter hesaplarının başında ise K-pop grubu BTS geldi.

AHBAP Derneği Kurucusu, Twitter’ı oldukça aktif kullanan şarkıcı Haluk Levent ise resmi hesabıyla Twitter sohbetlerinde en fazla ismi geçen ikinci isim oldu. Onu Yıldız Tilbe, One Direction ve fenomen Danla Bilic takip etti.

Yıldız Tilbe’nin Sezen Aksu ile barışmasını ilan ettiği tweet ise en beğenilenler arasında yerini aldı.

En çok konuşulan ve sohbetlerde sözü geçen hesapların başında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi hesabı geldi. Onu tcbestepe hesabı ve seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin hesabı takip etti. MHP Başkanı Devlet Bahçeli’nin hesabı da yine en çok bahsi geçen hesaplar arasında yer aldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu