Sosyal Medya

YouTube’a Story Özelliği Geliyor!

Snapchat tarafından sosyal medya sektörüne kazandırılan Stories daha sonra Instagram, WhatsApp, Facebook ve daha bir çok uygulama tarafından kendi versiyonlarıyla sunuldu. YouTube da sitede ve mobil uygulamalarında geçirilen zamanı artırmak için YouTube hikayeler diye adlandırabileceğimiz Song Stories özelliğini test etmeye başladı.

Müzik sözü ve bilgileri sunan, Genius ortaklığıyla kullanıma sunulan Song Stories özelliği ile şarkıcıların; röportajlarına, şarkıların video kliplerinden kesitlerine, konser görüntülerine ve şarkı sözlerine ulaşılabiliyor. İçerikler, kartlar olarak sıralanıyor ve bu kartlara müzik dinlerken bakılabiliyor veya slayt gösterisi gibi izlenebiliyor. Snapchat’teki gibi 24 saat içinde kaybolmayan videolar, kişinin kanalında sürekli olarak görüntüleniyor.

Song Stories şu an için deneme aşamasında gibi gözüküyor. Henüz bütün kullanıcıların erişemediği ve YouTube üzerinden kullanılamayan bu özelliği Genius uygulamasını indirerek deneyimleyebilirsiniz.

Genius, büyük bir müzik sitesiyle ilk anlaşmasını yapmıyor. Firma 2016’da Behind the Lyrics’i ortaya çıkarmıştı. Bu işlev, sanatçıların dinleyicilerle bilgi paylaşımında bulunmasına, şarkının nereden ilham alındığını gibi kullanıcılara faydalı bilgiler sunuyordu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu