Teknoloji

2017’nin En Güvenilir Antivirüs Programları Açıklandı!

2017 yılının ilk yarısı baz alınarak 2017’nin en güvenilir antivirüs programları açıklandı. AV-TEST tarafından 6 aylık bir sürede gerçekleştirilen son dayanıklılık testinde 18 adet internet güvenlik seti; koruma, performans ve kullanılabilirlik testlerine tabii tutuldu.

Test şunu gösteriyor; antivirüs programlarının üçte ikisinden fazlası tercih edilebilir ancak en iyi performans biraz daha para gerektirir. Ücretli programlar ayrıca en güvenilir olanlardır. Peki hangi güvenlik paketi gerçekten en iyi korumayı sağlıyor? İşte yanıtı;

Ocak – Haziran 2017 arasındaki altı aylık süre zarfında, antivirüs programları AV-TEST’te koruma, performans ve kullanışlılık açısından incelendi. Her test kategorisinde programlar 6 puan üzerinden değerlendirilerek maksimum 18 puana ulaşabiliyordu. Karpersky Lab‘in İnternet Güvenliği paketi en iyi performansı göstererek maksimum puan olan 18’e ulaştı. Arkasından 17.8 puanla Symantec ve Trend Micro çözümleri gelir. Bunu, 17.7 puanla Bitdefender ve 17.5 puanla Avira takip etmektedir.

F-Secure, AVG, Avast, BullGuard, G Data, Microworld ve McAfee paketleri 16.8 ve 16.1 puanları arasında orta düzeyde bir güvenilirlik sunuyor. ThreatTrack, ESET ve Microsoft çözümleri 16 puanın altında bir puana sahipler. Comodo ise 13.6’lık bir puanla listenin son sırasında.

Bir diğer liste de güvenlik programlarının koruma fonksiyonuna göre yapılmıştır. Ocak – Haziran ayları arasında, tüm ürünlerin koruma yeteneklerini yapılan iki koruma testinde göstermeleri gerekiyordu. Yapılan altı adet testte; 570 yeni, hala bilinmeyen, kötü amaçlı yazılım örnekleri konuşlandırıldı. Bu testlerde, her bir paketin yaklaşık 34.000 bilinen zararlı yazılım tehditlerini tespit etmesi ve ortadan kaldırması gerekiyordu. İşte koruma fonksiyonuna göre listelenen antivirüs programları;

Bitdefender, F-Secure, Kaspersky Lab ve Symantec‘in çözümleri bu kategoride tamamen kusursuz bir iş çıkarıyor. Bunları, Trend Micro ve Avast, küçük algılama hataları ile takip ediyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu