Sosyal Medya

Instagram’dan alışveriş yapmayı kolaylaştıran 3 yeni özellik

Sosyal medyanın en dikkat çeken ve popüler platformu Instagram, değişen talepler doğrultusunda her geçen gün yenilenmeye devam ediyor.

Şu sıralar alışveriş özelliğiyle gündemde olan Instagram, ürünleri alma ve satma özelliğine ek, 3 yeni özellik daha açıkladı.

Bu güncellemelerden ilki, özel bir alışveriş bölümünde, satın almak isteyebileceğiniz ürünlere ait bağlantıları özel olarak kaydetmenize olanak tanıyan yeni bir koleksiyon olarak karşımıza çıkıyor.

İkinci bir özellik ise videolara eklenen Shoppable yani “Alışveriş yapılabilir” anlamına gelen ürün etiketleri. Bu da şirketlerin videolarında görünen bazı ürünlere bağlantı kurmasını sağlıyor. Bildiğiniz gibi bu özellik uzun zamandır büyük markaların Instagram hesapları için kullanılabiliyordu, artık tüm satış hesaplarının kullanımına da açılmış durumda.

Bir diğer güncelleme ise belirli öğeleri satın almayı kolaylaştıran yeniden tasarlanmış bir “mağaza” bölümü oldu. Adından da anlaşılacağı üzere Instagram’ın mağaza bölümü, platformu bir nevi e-ticaret sitesine dönüştürüyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu