Sosyal Medya

YouTube Reklamlarına 10,000 Görüntüleme Sınırı Geldi!

YouTube reklamları yalnızca 10,000 görüntüleme ya da daha fazlasına sahip olanlarla sınırlanıyor. Bu hareketin, içerik yaratıcılarını ve muhtemelen reklamverenleri de koruyacağını söylüyor.

Şirket; 2007’de herkese YouTube İş Ortağı Programı‘nı (YPP) açtı. Reklamverenler, videolardan para kazanmak için herhangi bir yönteme başvurabilir ve daha küçük kanallar, daha belirsiz kitlelere erişebilir. Buna rağmen, başvuru yapan herkes böyle amaçlara sahip değildir.

youtube logo

YouTube, kanalların, çalınan içeriklerden para kazanmasını önlemek amacıyla bu değişikliği yaptığını ve bu kısıtlamanın yeni içerik oluşturucular için zor olmaması gerektiğini belirtti. Yaptığı açıklamanın tamamı ise şöyle;

“Bugünden başlayarak, kanal 10,000 görüntülemeye ulaşana kadar YPP videolarında artık reklam yayınlamayacağız. Bu yeni kısıtlama bize bir kanalın geçerliliğini belirlemek için gereken bilgiyi verir. Ayrıca, bir kanalın topluluk yönergelerimize ve reklamveren politikalarımıza uyup uymadığını onaylamamızı sağlar. Sınırı, 10 bin görüntülemede tutarak, aynı zamanda istekli olan içerik oluşturucularımız üzerinde minimum etkinin olmasını sağlıyoruz.”

YPP’ye; sınıra ulaştıklarında içerik oluşturucularını değerlendirmek, yalnızca kanalın tüm gereksinimlerinin karşıladığından emin olmak için bir inceleme süreci gerekiyor. YouTube, yalnızca çok az sayıdaki videoda şüpheli bir durumun olduğu konusunda ısrarlı olmasına rağmen, reklam politikasını değiştirme yolunda ilerleme kaydedeceğinden emin.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu