Teknoloji

Xiaomi Mi 6 Lansmanı 19 Nisan’da!

Xiaomi bir sonraki sıcak satışa çıkacak olan akıllı telefonunu henüz açıklamadı. Bunun yerine heyecanlandırıcı reklamlar yayınladı. Nasıl mı? Gerçek lansmanın ne zaman olacağına dair planları duyurarak. Xiaomi, gelecek hafta bu saatlerde, 2017’deki amiral gemisinin nasıl olacağına dair bilgileri dünyaya tanıtacağını açıkladı. Bununla birlikte AnTuTu‘nun açıkladığı bilgiler sayesinde nasıl olacağına dair ipuçlarını öğrenebiliriz.

Xiaomi Mi 6‘nın reklamında; bir şehrin üzerinde yüzen “6” numaralı bir cam yer alıyor. Bu da, bu yılın trendi olan akıllı telefon cam tasarımının Mi 6’da da olacağına dair bir referans olabilir. Bunun haricinde Xiaomi’nın tabiri caizse gıkı çıkmıyor.

xiaomi mi 6

Tasarım dışında, Xiaomi Mi 6‘nın performans açısından ne sunacağı konusunda fikir sahibi olabiliriz. AnTuTu; “sagit” kodlu olan bu telefonun 4 GB RAM, 64 GB depolama alanı ve 1080p ekrana sahip bir Qualcomm Snapdragon 835 işlemci ile çalışacağını duyurdu. Ayrıca 12 megapiksel çözünürlüklü arka kamera ve 8 megapiksel ön kamera bulunuyor.

Xiaomi; Mi 6‘yı tanıtmak için 19 Nisan tarihini bekliyor. Ancak Snapdragon 835 programına bakıldığında, telefonun ne zaman piyasaya çıkacağı henüz belli değil. Aynı işlemci üzerinde çalışan Sony Xperia XZ Premium, en erken Haziran ayına kadar kullanılamayacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu