Teknoloji

Xiaomi Mi 6 Fiyat ve Özellikleri

Pekin merkezli Xiaomi yıllar önce açık bir iş modeli ile önem kazanmaya başladı. Bu iş modeli; düşük fiyatla satılan, çok iyi özelliklere sahip iyi görünümlü telefonlar üretmek. Bu yaklaşım iyi sonuçlar verdi ve Xiaomi, 2014 yılında 45 milyar ABD doları değerine ulaştı. Ve ürün stratejisini yıllardır değiştirmeyen şirket, 19 Nisan’da yeni amiral gemisi Xiaomi Mi 6‘yı tanıtmıştı. O günden itibaren ön satışı gerçekleştirilen telefon, ülkemizde ihralatçı şirketler tarafından satışa sunulacaktır.

Xiaomi’nin en yeni ürünü olan Xiaomi Mi 6, piyasadaki diğer ürünlerle karşılaştırıldığında hayranlık uyandırıyor. 6 GB RAM, ağır, su sıçramalarına karşı ve iPhone 7 Plus‘da bulunan çift kamera kurulumu ile Snapdragon 835 işlemciye sahip olması ve uygun fiyatıyla ses getireceğe benziyor.

Xiaomi Mi 6 Özellikleri Nelerdir?

Mi 6, daha yuvarlak köşeler kazandıran dört taraflı kavisli bir 3D cam içine yerleştirilmiştir. Xiaomi, telefonun 40 adımdan oluşan 12 günlük bir parlatma sürecinden geçtiğini söyledi. Telefon, 1920 x 1080 piksel ekran çözünürlüğüne sahip 5.15 inç ekranlı tam ekran HD ekrana sahip. Ekran, zararlı mavi ışınları etkili bir şekilde azaltan ve aynı zamanda ekranın renklerini de koruyan bir okuma moduna sahiptir. Çift SIM özelliğine sahiptir ancak micro SD desteği sunmamaktadır.

Xiaomi Mi 6 hızlı şarj desteği sağlıyor. Bağlantı noktasında; bağlantı ve hızı artıran 2×2 çift Wi-Fi ile birlikte geliyor. Diğer bağlantı seçenekleri arasında, standart seçeneklerle birlikte Bluetooth, NFC ve GPS bulunuyor. Ayrıca, 600 Mbps’e kadar indirme hızı ve 100 Mbps’ye kadar yükleme hızı ile 4G + şebekeleri destekliyor. Telefonun altında bir çift stereo hoparlör kurulumu mevcut.

Ek güvenlik için, şirket, camın altına gömülmüş, ön yüze bakan bir parmak izi algılayıcısı sunuyor. Bu parmak izi okuyucusunun Samsung cihazlardakinden daha iyi olduğu söyleniyor. Ayrıca şirket Apple’ın izinden giderek kulaklık girişini kaldırdı.

Xiaomi Mi 6 özelliklerini sıralayacak olursak;

  • Ağırlık: 168 gr
  • Ekran Boyutu: 5.15 inç
  • Ekran Çözünürlüğü:  1080×1920 (FHD)
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 835
  • RAM: 6 GB RAM
  • Depolama Alanı: 64 GB
  • Pil: 3350 mAh
  • Kamera: 12 MP arka kamera, 8 MP ön kamera
  • İşletim Sistemi: Android 7.1.1 Nougat

Xiaomi Mi 6 Fiyatı Nedir?

Henüz raflarda yerini almayan ve alıp almayacağı belli olmayan Xiaomi Mi 6 ithalatçı garantisi ile ülkemizde satılmaya başlandı. 28 Nisan’dan itibaren Çin’de satılmaya başlanan telefonu yurtdışı siparişi ile getirtebilirsiniz. 64 GB depolama alanına sahip olan Xiaomi Mi 6 fiyatı 318 Dolar, 128 GB depolama alanına sahip olan Xiaomi Mi 6 fiyatı ise 376 Dolar‘dır. Yaklaşık 1500 TL fiyata sahip olan bu cihaz; siyah, mavi ve beyaz renk seçenekleri sunuyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu