Web Tasarım ve Yazılım

Web Tasarım Şirketlerinden Teklif Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Markanız ya da kendiniz için bir web sitesi tasarımı yaptırmak istiyorsanız ancak hangi web tasarım şirketini seçeceğinizi bilmiyorsunuz. Web tasarımı için öncesinde bir teklif almayı istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Peki web tasarım şirketlerinden teklif alırken nelere dikkat etmelisiniz? Öncelikle tasarım şirketinin güvenilir olması gerekmektedir. Sonrasında tasarım şirketinin yaptığı önceki işlere bakmalı ve müşterilerin memnun olup olmadıklarını değerlendirmelisiniz.

Web Tasarım Şirketlerinden Teklif Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. En önemli ve en dikkat edilmesi gereken konu referanslardır. Şirketin referanslarını incelemek fikir sahibi olmanızı sağlayacaktır. Bir şirketin kalitesi yaptığı işin kalitesiyle doğru orantılıdır. Bu yüzden hangi marka için yapılmış olduğuna bakmadan, doğrudan web sitesinin tasarımını incelemelisiniz. Her kişinin tasarım değerlendirmesi farklı yapıda olacaktır, bu yüzden bir profesyonelden yardım almalısınız.
  2. Web tasarım şirketlerini hemen toplantıya çağırmayın. İşini iyi yapan firmalar; markayı tanımak ve belirli bir iletişim kurarak bazı bilgiler edinmek isteyebilir. Ancak çalışma şekliniz, ajansın fiyat aralığı gibi konularda karşılıklı uyum sağlamıyorsanız toplantı yapmayınız. Bu iki taraf için ede vakit kaybı olacaktır. Bunların önüne geçmek için toplantıdan önce ön fiyat teklifleri almalı, ciddi ve hazırlıklı bir toplantı yapmalısınız. Eğer hakkınızda araştırma yapmayan firmalarla görüşme dahi yapmamanızı öneririz.
  3. Ticari ve ahlaki değerlere özen göstermelisiniz. İşini iyi yapan web tasarım şirketleri buna dikkat eder. Teklifi verme biçimine, pazarlık sürecindeki davranışlara, bilgilendirme sürecine dikkat etmelisiniz.
  4. Daha önce web tasarımı yaptırmış olan müşterileri araştırın ve memnun olup olmadıklarını sorgulayın. Özellikle destek ve güncelleme işlerinin yapılıp yapılmadığına dikkat etmeniz gerekir.
  5. Web tasarım şirketlerinden teklif alma sırasında dikkat etmeniz gereken diğer bir konu tasarım dışındaki bilgilerinin ne derecede olduğudur. Çünkü bir web sitesinin başarısı pek çok disiplinin doğru biçimde yapılmasıyla gerçekleşir. Şirket SEO konusunda ne derece bilgili, sitenin açılış hızı nasıl, W3 koşullarına uygun mu, hosting hizmeti yeterince çabuk mu gibi teknik konulara da dikkat etmenizi öneririz.
  6. Web tasarım şirketlerinden teklif alma kısmında şirketi yerinde ziyaret etmelisiniz. Bulunduğu bölgeye, şirket çalışanlarına vb. kriterlere dikkat etmelisiniz. Çünkü size anlatılan ile gerçekte olan farklı olabilir ve bu da şirketlerin taahhüt ettikleri işi yerine getirmeyeceği anlamına gelebilir.
  7. Web tasarım hizmetini sağlayan kişilerle iyi bir ilişki kurabilecek misiniz buna da dikkat etmelisiniz. Belki de en önemli maddelerden biridir çünkü şirket ve marka arasında uyum yakalanmadığı durumda pek çok sıkıntıya sebebiyet verilebilir. Bu uyum iyi bir iş ortaya çıkmamasına dahi neden olur. Bu yüzden web tasarım şirketlerinden teklif almak için tüm bu maddelere dikkat etmelisiniz.

Web tasarım konusunda referanslarımızın yaptığı gibi siz de web sitenizin tasarımını uzman ekibimize bırakabilirsiniz. Bizimle iletişime geçebilmek adına ilgili linke tıklamayı unutmayın!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu