Sosyal Medya

Twitter’ın Yeni Uygulaması: “Lite”

Yavaş hücresel şebekeleri olan ülkelerde, daha fazla kullanıcıya erişebilmek adına Twitter, microblogging hizmetinin “Lite” sürümünü başlattı. Lite, herhangi bir telefondaki tarayıcı üzerinden çalışıyor ve hızlı yüklenmeyi ve veri tüketimini azaltmayı taahhüt ediyor.

mobile.twitter.com üzerinden edinebileceğiniz twitter lite, Twitter mobil uygulamasıyla karşılaştırıldığında daha az özellik sunuyor. Örneğin; Lite üzerinden görselleri veya videoları görüntüleyebilirsiniz ve yükleyebilirsiniz fakat, fotoğraf düzenleme yapamaz ve canlı akışı da kaçırırsınız.

twitter lite

Uygulamanın, görüntü önizlemelerini yüklemek ve veri kullanımında yüzde 70’e kadar tasarruf etmenize yardımcı olmak için, ayarlar menüsünden açabileceğiniz bir Veri Tasarrufu özelliği var. Ayrıca, Android ana ekranınıza bildirim gelmesi için mobil siteye bir kısayol ekleyebilir ve mobil uygulamadaki etkileşimleri görüntüleyebilmesi için push bildirimlerini de etkinleştirebilirsiniz.

Şirket, Lite uygulamasında kimlik doğrulaması ve uygulama kabuğunu yükleyebilmesi için Node.js sunucusu ile eşleştirilen bir JavaScript programı olduğunu açıkladı. Bu program hazır olduğunda tweetleri ve medya içeriğini sunmak için Twitter API’sına bağlanıyor.

Twitter’ın veri kaybına uğramış kullanıcılar için sunduğu bu uygulama, Facebook’un bu Şubat ayında 200 milyon kullanıcısını geçtiği, kendi Lite uygulamasını başlatmasından iki yıl sonra geldi. Geçtiğimiz Mart ayında, Facebook yavaş bağlantılarda video oynatmayı etkinleştirmek için bir özellik ekledi ve hatta Messenger Lite sürümünü çıkardı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu