Teknoloji

Twitter Sesli Direkt Mesaj Özelliğini Test Etmeye Başladı

Popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, kullanıcılara direkt olarak sesli mesaj atma özelliğini 3 farklı ülkede test etmeye başladığını duyurdu. Whatsapp, Instagram gibi birçok sosyal medya platformunda uzun süredir kullanıcılar tarafından kullanılan sesli direkt mesaj özelliği test aşamasını geçtikten sonra Twitter’da da kullanılabilecek. Şimdilik kullanıcıların 140 Saniye ses kaydetmesine izin verilerek, Hindistan’da ardından Brezilya ve Japonya’da test edilmeye başlandı.

Twitter geçtiğimiz aylarda böyle bir özellikten bahsetmişti fakat sesli direkt mesaj özelliğinin ne zaman geleceğini hakkında bir bilgi paylaşmamıştı. Bu yılın ilk dönemine damga vuran Clubhouse uygulamasının dünya çapında popülerleşmesinden sonra Twitter’da diğer uygulamalar gibi yeni ataklar yaparak kullanıcı deneyimlerine yönelik geliştirmelerde bulunuyor.

Bu özellik hakkında platformun Hindistan Genel Müdürü Manish Maheshwari ise şunları söyledi:

“Hindistan, Twitter için öncelikli bir pazar bölgesi ve bu nedenle birçok yeni özellik ilk önce ülkemizde test ediliyor. Direkt sesli mesaj özelliği sayesinde kullanıcıların duygularını daha gerçekçi bir şekilde aktarmasına olanak sağlayacağımız için çok heyecanlıyız.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu