Teknoloji

Samsung Note 7 Tekrar Geliyor!

Yapılacak Galaxy S8 lansmanı öncesinde Samsung Note 7 için yapılan geri dönüşüm planları ile ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre süreç üç bölümden oluşuyor. Bu bölümler; kamera modülleri ve yarı iletkenler gibi kurtarılabilir bileşenleri kaydetmek, “çevre dostu” üçüncü taraf şirketlerden yardımı ile metal parçaları ayıklamak ve varsa yenilenmiş cihazları satmak.

Geçen sonbaharda Note 7 cihazlarının elden çıkarılacağını duyuran Samsung, geri adım attıklarına ve bu cihazları onarıp yenileyeceklerine dikkat çekti. Aşırı ısınmanın ve patlamanın önüne geçmek için daha küçük bataryayla birlikte geleceğini söyleyen Samsung, yenilenmiş bir cihaz olarak satılabilmesi açısından yetkililerle birlikte çalışacağını doğruladı.  Şirket, satışların onaylanması için yerel düzenleyicilerle çalıştıkça mevcut pazarların belirleneceğini söyledi.

Samsung yaptığı açıklamada; “Yenilenmiş cihazların tanıtılmasının amacı, herhangi bir çevresel etkiyi en aza indirmek ve azaltmaktır” cümlelerini kullandı. Ayrıca, açıkladıkları detaylara göre telefonun tamamen yeniden adlandırılabileceğini de ima etti. “İsim, teknik şartname ve fiyat aralığı da dahil olmak üzere ürün ayrıntıları; cihaz kullanılabilir hale geldiğinde duyurulacaktır.” diyen Samsung; ABD’de kiralık veya satılık olarak yenilenmiş hiçbir Galaxy Note 7 cihazının sunulmayacağını da belirtti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu