Sosyal Medya

Twitter Hesap Silme

2006 yılında, Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone ve Evan Williams tarafından oluşturuldu ve aynı yıl kullanıma açıldı. “İnsanların durumlarını mesaj olarak paylaşmaları” fikri üzerine geliştirdikleri Twitter üzerinden 140 karakterle durumunuzu paylaşabilirsiniz. Fotoğraf, video ve GIF ekleyebildiğiniz durumunuza Tweet ismi verilir. İnternetin SMS’i olarak bilinen Twitter, her yıl kullanıcı sayısını artırıyor ve gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor. 2011 yılında sunduğu Türkçe dil desteğiyle de ülkemizde oldukça fazla kişi tarafından kullanılıyor. Günümüzde Twitter’da her dakikada ortalama 100 bin tweet atılıyor. Ancak belli sebeplerden dolayı Twitter hesap silme işlemini yapmak isteyen kullanıcılar da olabilir. Böyle bir durumda ne yapacaklarını bilmeyen kullanıcılar için Twitter hesap silme işlemini anlatacağız.

Twitter Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Twitter hesap silme nasıl yapılır sadece bilgisayarınızdan ya da akıllı telefonunuzun tarayıcısından yapabilirsiniz. Hangi yolu seçerseniz seçin aşağıda maddeler halinde verdiğimiz adımları takip etmelisiniz.

  1. Öncelikle Twitter anasayfasına geliniz, kullanıcı adınız ve şifrenizle girişinizi gerçekleştiriniz.
  2. Ardından sağ üst köşede bulunan profil fotoğrafınızın üzerine tıklayınız.
  3. Tıkladığınız karşınıza gelen seçeneklerden “Ayarlar ve Gizlilik” sekmesini seçiniz.
  4. Açılacak olan ekranın en altındaki “Hesabımı Devre Dışı Bırak” butonuna tıklayınız.
  5. Karşınıza yeni bir ekran gelecek. Bu ekranda “ Hesabını Devre Dışı Bırak” butonuna tıklayarak, Twitter hesap silme işlemini kalıcı hale getirebilirsiniz.

Twitter hesap dondurma işlemini yapmadan önce bilmeniz gerekenler şunlardır;

  • Profilinize ait veriler bu işlemi yaptıktan sonra 30 gün boyunca saklanır. 30 günün sonunda, eğer devre dışı bırakma dönemini uzatma konusunda Twitter ile herhangi bir anlaşmanız yoksa, Twitter hesabınız sistemlerden silinmeye başlar ve en fazla 1 hafta içinde tüm verileriniz silinir.
  • 30 gün içerisinde istediğiniz zaman kullanıcı adınızla ve şifrenizle giriş yaparak hesabınızı geri getirebilirsiniz.
  • Eğer kullanıcı adınızı ya da E-Mail’inizi değiştirmek için hesap silme işlemini gerçekleştiriyorsanız buna gerek yoktur. İstediğiniz zaman bilgilerinizi “Hesap Ayarları”ndan değiştirebilirsiniz.
  • Kullanıcı adınızı ya da E-Mail’inizi farklı bir hesapta kullanmak istiyorsanız, kapatacağınız hesapta önce bu bilgileri değiştirmeniz, daha sonra hesap silme işlemini onaylamanız gerekmektedir.
  • Twitter hesap silme işlemini yapmanıza rağmen birkaç gün sonrasına kadar gönderileriniz görüntülenebilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu