Sosyal Medya

Twitter Hesap Kapatma

300 milyondan fazla kullanıcı sayısına bulunan Twitter, ülkemizde de pek çok kişi tarafından kullanılmaktadır. Fakat bazı noktalarda bazı kullanıcılar Twitter hesaplarını kapatmak isteyebilirler. Bunu göz önünde bulundurarak Twitter hesap kapatma işlemini nasıl yapacağınızı açıkladık.

Twitter Hesabı Nasıl Kapatılır?

Twitter hesap kapatma işlemini sadece web sitesinden yapabilirsiniz. Mobil uygulama üzerinden yapmanız mümkün değildir. Web sitesinden bu işlemi şöyle yapabilirsiniz;

  1. Tarayıcınızdan twitter.com adresine giriş yapınız.
  2. Ardından Ayarlar ve Gizlilik butonuna tıklayınız.
  3. “Hesap Ayarları”nın en alt kısmında “Hesabımı Devre Dışı Bırak” butonunu göreceksiniz.
  4. Bu butona tıkladığınızda farklı bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Bu sayfada kullanıcı adınızın yer aldığı “Hesabını Devre Dışı Bırak” sekmesine tıklayınız.
  5. Ardından “hesabını devre dışı bırakmak için Twitter şifreni yeniden gir” uyarısıyla karşılaşacaksınız. Verilen kutucuğa şifrenizi girerek “Hesabı Devre Dışı Bırak” butona tıklayınız.

Böylece Twitter hesap kapatma işlemini tamamlamış olacaksınız.

Twitter Hesap Kapatma İşleminden Önce Bilinmesi Gerekenler

Twitter hesap kapatma işlemi 30 gün sonra kalıcı hale gelecektir. 30 gün boyunca hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz Ardından tüm tweetleriniz, tweetlere verdiğiniz yanıtlar, medya, beğeni, takipçi ve takip edilen bilgiler kalıcı olarak silinecektir. 30 gün sonunda, tüm hesabın kalıcı olarak silinmesini sağlayan 1 haftalık sürece başlanır. Eğer Twitter ile kullanıcı arasında hesap kapatma dönemini uzatmayı sağlayan herhangi bir anlaşma varsa bu süre daha da uzayacaktır.

30 gün boyunca kullanıcı adınızla ve şifrenizle giriş yaparsanız hesabınız tekrar aktif hale gelecektir. Hesabınızı aktifleştirdiğinizde kaldığınız yerden aynı şekilde devam edebilirsiniz. Eğer kullanıcı adınızı değiştirmek istediğiniz için Twitter hesap kapatma işlemi yapıyorsanız buna gerek yoktur çünkü Hesap Ayarları’ndan kullanıcı adınızı kolaylıkla değiştirebilirsiniz.

Twitter hesap kapatma işleminden önce kullanıcı adınızı ve şifrenizi tekrar kullanılabilir hale getirmeniz mümkündür. Bunun için Ayarlar’a gelerek yeni bir kullanıcı adı seçmelisiniz. Ardından E-Mail adresinizi yeni kullanıcı adınızla birlikte değiştirmelisiniz. Bu adrese gönderilecek maili onaylayarak hesabınızı devre dışı bırakabilirsiniz. Böylece yeni bir hesap açmak istediğinizde aynı kullanıcı adını kullanmaya devam edebileceksiniz.

Ayrıca unutmayın ki hesap kapatma işlemi yapılsa dahi bazı gönderiler görüntülenmeye devam edilebilir. Ancak bu görüntülenme birkaç günden fazla sürmeyecektir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu