Sosyal Medya

Sosyal Medya Pazarlama Stratejileri

Son zamanlarda firmaların sadece web sitelerinin olması yeterli gelmemeye başladı. Eğer dijital dünyada etkin olmak istiyorsanız Facebook, Twitter, Instagram ve LinkedIn gibi sosyal medya platformlarını kullanmalısınız ve bu platformlardan yararlanmaya başlamalısınız. Firmanıza ait bir Instagram ve Twitter hesabı veya Facebook sayfası yoksa rakiplerinizin gerisinde kalıyorsunuz demektir. Bu yüzden hemen harekete geçmenizi öneririz. Ayrıca bu platformlarda uygulayacağınız pazarlama stratejileri ile ürün ve hizmet satışınızı artırabilirsiniz. Sosyal medya pazarlama stratejileri ile firmanız için amaçladığınız pek çok şeye daha kısa sürede ulaşın.

Sosyal Medya Pazarlama Stratejileri Nelerdir?

Hedeflerinizi Belirleyin

Pazarlama stratejilerinin ilk adımı hedef belirlemekten geçer. Firmalar sosyal medyadaki etkinliklerini sosyal medya pazarlama hedefleri doğrultusunda gerçekleştirmeliler. Ayrıca bir tavsiye vermemiz gerekirse sosyal medyada belli bir yönetmeliğinizin olması gerekir.

Mevcut Durumunuzu İnceleyin

Sosyal medya pazarlama stratejilerinizi geliştirmeden önce “şu an hangi durumdayız” sorusuna cevap bulmalısınız. Mevcut durumunuzu denetlerken sosyal medya platformlarında önceden faaliyet gösterdiyseniz, tüm faaliyetlerinizi gözden geçirin. Hangi mecralarda var olduğunuzu kontrol edin, hangi platformda hangi kitleye hitap edebilirsiniz inceleyin ve rakip analizi yaparak ne durumda olduğunuzu görün. Arama motorlarından markanızın olmayan ancak markanızı temsil ettiğini söyleyen kanallar var mı yok mu kontrol edin.

Sosyal Medya Platformlarını Seçin

Sosyal medya pazarlama stratejileri’ni oluştururken hangi sosyal medya kanalında etkili bir pazarlama yapabilirsiniz düşünün. En popüler olanlar; Facebook, Twitter, LinkedIN, Google+ ve YouTube’dur. Bunlardan size uygun olanını seçin. Firmanıza uygun olan mecrayı seçerken hangi sektörde faaliyet gösterdiğiniz ve hangi türde sosyal medya müşterisi istediğiniz önemlidir. Bunu anlamanın en kolay yöntemi ise denemeler yapmaktır. Ayrıca öncelikle tek bir platform üzerinde başarı yakalayın ve diğer platformları uzmanlaştığınız da kullanmaya başlayın.

Müşterilerinizin Gereksinimlerini Anlayın

Sosyal medya pazarlama alanında başarılı olmak istiyorsanız müşterilerinizin gereksinimlerine odaklanmalısınız. Bu gereksinimlerin, müşterinin satın alma çemberinin hangi noktasında bulunduğu çözümlemelisiniz. En uygun yöntem, potansiyel müşterinin gereksinimlerine odanlanmak ve sonrasında sosyal medya pazarlama içeriğini ve kaynaklarını müşteri çevresinde toplamaktır. Eğer hedef kitleniz ürün ve hizmetlerinizi bilmiyorlarsa, tanıtım amaçlı bir içerik oluşturmalısınız. Bu içerikleri hazırlarken ürün veya hizmetlerinizin tüketiciye güven vermesini sağlayın. Bunu yaparken de ilgi çekmesine, faydalı olmasına ve paylaşılabilmesine odaklanın.

Web Sitenizi Hazırlayın

Sosyal medya pazarlama stratejilerinin en önemlisi iyi tasarlanmış bir kurumsal web sitesinin varlığıdır. Ziyaretçinin ürün hakkında bilgi toplayabileceği, sipariş verebileceği, rezervasyon yaptırabileceği, yer ayırtabileceği veya daha fazlasını yapabileceği bir web sitesine sahip olmalısınız. Ayrıca müşterilerinizin istek ve görüşlerini belirtebileceği bir yorum alanına yer vermelisiniz.

Yayın Planı Oluşturun

Hangi içeriği, saat kaçta ve hangi mecrada yayınlayacağınızı görebileceğiniz bir plan oluşturmalısınız. İçerik dağılımını iyi yapmanız buradaki kilit noktadır. Bu dağılımı yaparken hangi sektörde hizmet verdiğinizi, kullandığınız sosyal medya platformlarını ve hedef kitlenizi göz önünde bulundurmalısınız.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu