Sosyal Medya

Snapchat’e Atlanamayan Reklamlar Geliyor!

Sosyal medyadaki yenilikleri ilk yapmasına rağmen hep rakipleri kazanan ve 2017’nin dördüncü çeyreğinde 350 milyon dolar zarar eden Snapchat, yeniden bir toparlama sürecine girdi. Şu sıralar şirket yeni bir reklam politikasını test ediyor. 6 saniyelik atlanamayan reklamlar çıkarmayı amaçlayan şirket, bu hamlesiyle gelirlerini artırmayı amaçlıyor.

Nisan ayında markaların reklam hesaplarına özel olarak “shoppable” lensler getiren şirket, bu sayede Instagram’da olduğu gibi şirketlerin ürün satışları yapmasına olanak tanımıştı. Kullanıcı sayısının düşüklüğünden dolayı reklamverenler tarafından pek tercih edilmemeye başlayan Snapchat, bu olayın önüne geçmek için reklamverenlere yeni fırsatlar sunmaya çalışıyor. Bunun için şirketin son girişimi atlanamayan reklamlar test edilecek. Söz konusu reklamlar, bir TV programı izlerken gördüğünüz normal reklamlar gibi olacak. Bir programın sonunda karşınıza çıkacaklar ve altı saniye ekranda kalıp kaybolacaklar.

Mayıs ayının ortalarında test edilmeye başlayacak bu yeni politika, kullanıcılarının kaç reklama dayanabileceği gibi bazı testler yapacak. Bu test aşamasında hem kullanıcılarının nabzını hem de reklam verenlerin ilgisini ölçmeyi düşünen Snapchat, nihai kararını bu denemeye göre verecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu