Teknoloji

Snapchat “Sounds on Snapchat” Özelliğini Kullanıma Sundu

Snapchat, çekilen snaplere müzik eklenmesini sağlayan Sounds on Snapchat isimli özelliğini kullanıma sunduğunu açıkladı. İlk etapta iOS platformunda kullanılabilen özellik sayesinde kullanıcılar, milyonlarca lisanslı müzikle oluşturabildikleri snapleri, hikaye ya da doğrudan mesaj olarak paylaşabilecekler.

Snapchat’in ağustos ayından bu yana test ettiği bu özellik ile kullanıcılar Snapchat’in sunduğu katalog içinden seçtikleri şarkının bir kısmını paylaşımlarına ekleyebilecek. Diğer kullanıcılar bu müzik içerikli paylaşımı açtıklarında şarkıyı bir müzik platformunda dinlemeleri için yönlendirilecek. Snapchat’in müzik katalogu şu an için sınırlı gözükse de plak şirketleriyle yaptığı anlaşmalar sayesinde bu katalogun kısa süre içinde genişlemesi bekleniyor.

Son dönemde sosyal medya uygulamalarının TikTok benzeri özellikler geliştirdiğine tanık oluyoruz. Çin merkezli Tiktok en çok indirilen sosyal medya platformlarının başında geldiğinden bu durum rakiplerin de dikkatini çekiyor. Instagram’ın Reels özelliği TikTok’a rakip olmak amacıyla geliştirdiğinden bahsetmiştik. Benzer bir durum şimdi Snapchat için geçerli gibi gözüküyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu