Sosyal Medya

Snapchat, Geofilter Patentini Satın Aldı!

Snapchat geçen sene jeofiltör fikrini başlatarak, herkesin belirlenen bir zamana kadar belirli bir yer için özel filtreler oluşturmasını sağladı. Bununla birlikte, İsrail başlangıcı Mobli, 2012’de yaklaşık iki yıl sonra onaylanan jeofizik fikrini patente aldı. Mobli’nin seri girişimci ve CEO’su olan Moshe Hogeg, patenti Snapchat‘a 7,7 milyon dolara sattı.

Anlaşmanın bu ayın başında imzalandığı ve Snap‘in muhtemel yasal uyuşmazlıklarda bulunmasını önlediği bildirildi. Bu, İsrail endüstrisinde bir patent için ödenen en yüksek tutardır. Patent, görsel içerik düzenleme işlevleri sunma yöntemleri ve sistemleri olarak ilk kez kullanıldı. Sunucu tarafındaki filtreleri içeriyordu; diğer bir deyişle, her yeni coğrafi filtreyi uygulamaya eklemek için uygulamanın güncellenmesine gerek olmadığı anlamına gelen, sunucu ile değil, uygulama ile geldi.

Altı yıl önce başlatılan Mobli, Instagram‘ın önde gelen rakiplerinden biri olarak gösterildi. 86 milyon dolarlık finansman sağlamış olan Galaxia, ürün gamının başarısız olmasından sonra geçen yılın ortalarında kapatıldı. Şirket, toplamda, başarısız dört farklı uygulamada çalıştı.

Snapchat, son bir S-1 dosyasında sponsorluk yapan geofilterlerin gelirlerine önemli ölçüde katkıda bulunduğundan bahsediyor. Starfocus’u kullanan Starbucks dahil çeşitli markalar için sponsor olan kampanyalardan reklamveren için “değer” yarattığını belirtiyor.

Snapchat, satışlarını, ortaklarının sattığı reklamları uygulamada görüntüleyerek büyük ölçüde para kazanmayı planlıyor. Snapchat önceliklerini sıralamış bulunuyor: ürün yeniliğine yatırım yapmayı ve kamera platformunu daha da geliştirme şansı yakalamayı hedefliyor. Bu, reklam aracılığıyla para kazanılabilecek kullanıcı katılımını sağlamanıza olanak tanıyacak. Yaratılan gelir, daha sonra, işi büyütmek için gelecekteki ürün yeniliğini desteklemek için kullanılabilir.

Snapchat, özellikleri ve filtreleri ile deneyler yapıyor; en sonuncusu 3D filtreler. Çevreyi görüntülemek için arkaya bakan kamerayı kullanırken etrafınıza 3D nesneler yerleştiriyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu