Sosyal Medya

Skype Yeni Özellikleriyle Kullanıcıların Karşısında!

Skype tamamen yeni bir görünüme kavuştu. Bu yeni sosyal medya çağında Skype, geçmişten gelen bir eser gibi hissettiriyordu. Görüntülü görüşmeler için oldukça yararlıdır fakat günlük konuşmalarda pek tercih edilmiyor. Ancak şimdi Microsoft, Snapchat nesli için Skype’ı güncellemeye hazır.

Bugün Android ile başlayan güncelleme, daha sonra iOS‘a, iOS’un ardından masaüstü bilgisayarlara da gelecek ve yepyeni bir Skype tasarımı ile karşılaşmanıza yol açacak. Uygulamayı açtığınızda, geleneksel mavi ekran yerine birçok kişi tarafından oluşturulan iletişim listesini göreceksiniz. Skype bu tasarımla kendi kişisel temalarınız için istediğiniz rengi seçmenizi sağlar.

Tasarımın yanı sıra, kontak listenizde iki yeni sekme göreceksiniz. En önemli değişiklik, sol tarafta yer alan “Önemli Anlar” özelliğidir; bu da farklı bir Snapchat klonudur. Bu konu ile ilgili Skype Kurumsal Başkan Yardımcısı Amritansh Raghav, “Önemli Anlar”ın Skype kullanıcılarının isteğinin bir yansıması olduğunu söylüyor. Başka bir deyişle, hoşunuza gitsin ya da gitmesin Hikayeler kurulu bir paylaşım biçimidir ve Skype kopyalamasaydı geride kalabilirdi.

Burada önemli bir ayrım söz konusudur. “Hikayeler” her zamanki gibi 24 saat değil, bir hafta kalabilmektedir. Benzer bir şekilde, sağdaki bir panel, fotoğraf makinenize uygulamadaki neredeyse her yerden erişmenizi sağlar. Şu an Facebook ve Snapchat’ta gördüğümüz AR maskelerinden hiçbiri olmamasına rağmen resimleri ve videoları çıkartmalar, metin ve doodle’larla süsleyebilirsiniz.

Konuşmalar, web’den ya da yeni eklentiler uygulamalarında yer alan içerikleri arama ve paylaşma olanağı sağlayan kapsamlı bir arama özelliği olan “Bul” sekmesinde yer alacak. Giphy’den GIF’leri içe aktarabilecek, YouTube videolarını izleyebilecek ya da Stubhub aracılığıyla şeritler satın alabileceksiniz.

Web araması doğal olarak Bing‘in sonuçlarını çekecek ancak uygulamadan çıkmanıza gerek kalmadan restoranlar ya da konumlarını paylaşabileceksiniz. Ve tabii ki, ihtiyaç duyduğunuz bilgiye hızlı bir şekilde erişebilmenizi sağlayan botlar da konuşmalara katılabilecek.

Skype video görüşmelerinizin faydalı ve duygusal olmasını istiyor. Bu nedenle yapılan değişiklik ile video akışı devam ederken fotoğraf ve anılarınızı paylaşabilirsiniz. Gelecekte bir video görüşmesi sırasında başka bir video paylaşımı yaparak, iş yerinde işbirliği sağlayabilecek veya arkadaşlarınızla birlikte başka bir videonun keyfini çıkarabileceksiniz.

Bu özelliklerin hiçbiri Skype’ı bir sonraki Snapchat’a dönüştüremeyecek ve zaten Raghav; Skype, Snapchat olmaya çalışmıyor diyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu