Mobil Uygulama

Mobil Uygulama Geliştirmek İçin Gerekenler

Akıllı cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte mobil uygulamaların önemi de artmıştır. Mobil uygulama geliştiricileri bu sektörde firmaların isteklerini yerine getirecek projelere imza atıyorlar. Günümüzde mobil uygulama geliştirme çok daha kolay hale gelmiş olsa da mobil uygulamanın kullanılırlığı ve karlılığı açısından pek çok noktada doğru kararların alınması gerekmektedir. Mobil uygulama geliştirmek için gerekenlere aşağıdaki başlıktan erişebilirsiniz.

Mobil Uygulama Geliştirmek İçin Gerekenler Nelerdir?

Uygulama Geliştirme Amacınızı Belirleyin

Mobil uygulama geliştirme sürecinin başında neden bu uygulamayı geliştirmek istiyorsunuz sorusuna cevap bulmalısınız. Uygulama ürün ve hizmet satışı ile para kazanmanıza, kullanıcıların yaşadıkları sorunları çözmeye, yeni bir ürünün tanıtımını yapmaya veya kullanıcıları eğlendirmeye yardımcı olabilir. Amacın net bir şekilde belirlenmesiyle uygulama geliştirme sürecindeki zaman, para ve motivasyon kaybını önleyecektir.

Uygulamanın Hedef Kitlesini Belirleyin

Mobil uygulamanın indirilmesinin istenen seviyede olması için belli bir kitlenin ihtiyaçlarına yanıt buluyor olması gerekir. Hedeflediğiniz kitlenin ihtiyaçlarını anlamak için mevcut müşterilerinizin davranışlarını analiz edebilir ya da CRM aracılığıyla bilgi edinebilirsiniz. Böylece uygulamayı hangi işletim sisteminde geliştireceğinize karar verebilirsiniz.

Rakip Uygulamaları Analiz Edin

Mobil uygulama geliştirmek için gerekenlerden biri de uygulama marketlerinde benzer bir ürünün olup olmadığının kontrol edilmesidir. Eğer rakip bir uygulama bulunuyorsa, bu uygulamanın zayıf ve güçlü yönlerinin belirlenmesi ve hedef kitlenin ihtiyaçlarını nasıl karşıladıklarının çözümlenmesi gerekir. Böylece daha iyi bir mobil uygulama geliştirilebilir.

Tasarıma ve Çoklu Platform Desteğine Önem Verin

Mobil uygulama geliştirmek için gerekenler; HTML5 ve CSS3 standartlarında göze hitap eden ve performansı yüksek mobil uygulamaların kullanılması gerektiğidir. Mobil uygulamaların mobil web sitelere oranla daha hızlı çalışması gerekir. Dokunmatik ekran göz önünde bulundurulmalı ve rahat kullanım alanı sağlayan tasarımlara yer verilmelidir. Eğer bir oyun geliştiriyorsanız animasyonların kısa olmasına ve hızlı yüklenmesine dikkat etmelisiniz. Ayrıca mobil uygulamalar birden çok işletim sistemini destekleyecek şekilde geliştirilirse daha çok kullanıcı tarafından kullanılır.

Test Aşamasına Önem Verin

Mobil uygulama yayınlanmadan önce hem açık hem de kapalı test aşamalarından geçmelidir. Bu sayede herhangi bir problemin önüne geçilmiş olur. Hiçbir problemle karşılaşmayan kullanıcılar memnuniyetlerini uygulama marketlerinde dile getirir ve daha çok kullanıcıya hitap etmesini sağlar. Test aşamasından geçirilmeden yayınlanan uygulamalar firmanın itibarını zedeleyebilir.

Uygulamanız İçin Doğru Bir Fiyat Belirleyin

Eğer uygulamanızı ücretli bir şekilde sunacaksanız; uygulamanın özelliklerini, geliştirme sürecindeki masraflarını ve rakip uygulamaların fiyatlarını göz önünde bulundurmalısınız. Bu noktada proje için harcanan tutarın ne kadar zamanda geri döneceğine dair finansal hesaplamalar yapmalısınız.

Tanıtım Planı Oluşturun

Geliştirme aşamanız bitti ve test aşamasında da başarılı oldunuz. Bundan sonra uygulamanızın tanıtım aşamasını planlamanız gerekmektedir. Web sitesinde ve sosyal platformlarda oluşturacağınız hesaplarla uygulamanızı tanıtabilirsiniz. Tanıtım için internet reklamlarını kullanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu