Teknoloji

iPhone X‘in Face ID özelliğini tanıttığı yeni reklamları yayında.

Apple iPhone’nun 10. Yılına özel olarak tasarladığı iPhone X’i 2017 Kasımının son günlerinde piyasaya sürmüştü. Bu yeni modelin tasarımında alıştığımız serilerin dışına çıkılmıştı. iPhone serilerinde görmeye alıştığımız parmak izi okuyucusu görevi gören Touch ID butonunu iPhone X’de göremiyoruz. Yani iPhone X’in ön yüzü tamamen ekrandan oluşuyor. Touch ID butonunun yerini kilit açma ve satın alma işlemlerini daha kolay hale getiren Face ID almış.

Face ID nedir?

 Face ID, kızılötesi kamera, ışık ve nokta projektörünü kullanarak telefonunuza erişmenizi sağlayan bir  yüz tanıma sistemi.

Nokta projektörü ile yüz haritanızı oluşturan sistem, yüzünüzün üzerine 30 binin üzerinde nokta yansıtıyor. Kızılötesi kamera ile bu noktaları okuyan sistem ışık projektörü ile görünmez bir kızılötesi ışık yayarak yüzünüzün karanlıkta bile algılanmasını sağlıyor. Sistem yüzünüzün haritasını çıkarttığı için gözlük, şapka takmanız ya da sakal bırakmanız önemli değil. Sistemi fotoğrafla kandırmak da mümkün olmuyor. Ayrıca siz uyurken de telefonunuza bir başkasının ulaşması da söz konusu değil. Çünkü sistem yüz tanıma esnasında gözlerinizin kapalı olması durumunda telefon kilidinizi açmıyor.

iPhone X beklenen satış grafiğini yakalayamadı.

 Apple’dan iPhone X satışlarıyle ilgili gelen ilk raporlara göre satışlar iPhone 8’in oldukça altında. iPhone X’in geç satışa çıkması, tedarik sıkıntısı nedeniyle stok sorunu yaşanması ve yüksek fiyat satışları etkilemiş görünüyor. Marka düşük satış grafiklerini yükseltmek için kolları sıvayarak iPhone X’in can alıcı Face ID özelliğini merkeze alan yeni reklam filmlerini yayınlamaya başladı.

Face ID ile bir bakışınla kilitleri aç, dilediğini anında satın al!

Bir dizi reklam serisi şeklinde yayınlanan reklamların her birinde izleyenlere Face ID özelliğiyle kilit açma, satın alma gibi işlemlerin hızlı ve kolay hale geldiği eğlenceli bir dille anlatılmış. Unlock reklamında bir bakışıyla tüm kilitleri açabileceğini fark eden liseli genç kızımızın bakışlarıyla yer yerinden oynarken; Fly Market reklamında ise alışverişe bir şapka satın alarak başlayan genç adam gözlük, ayakkabı, takım elbise derken adeta kendini baştan yaratıyor. Deyim yerindeyse bir bakışıyla kendine yeni bir hayat standardı satın alıyor diyebiliriz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu