SEO

OpenCart Nedir?

Sahibi olduğunuz online mağaza için kullanacağınız içerik sistemi (CMS) hakkında kararsızlık yaşıyorsanız, e-ticaret odaklı CMS’lerin değişik ihtiyaçlar göz önünde alındığında gerekli çözümlere sahip olduğunu görebilirsiniz. Doğru bir seçim yapmak adına OpenCart nedir sorusunun cevabını öğrenmeli ve artılarını iyi bir şekilde anlamanız gerekmektedir. 

OpenCart, tarihler 2009’u gösterdiğinde Google Code üzerinden kullanıma açılan, ücretsiz ve açık kaynaklı e-ticaret platformlarından biridir. PHP ile geliştirilen OpenCart, yeni işlevleri desteklemek adına basit bir şekilde eklenebilen uzantı ve tema gibi kaynaklar bakımından zengindir. 

OpenCart’ın Özellikleri

100’den fazla ülkede yaklaşık 1 milyon internet sitesinde kullanılan OpenCart, bir online mağaza için standart sayılabilecek önemli özelliklere sahiptir. Kodlama bilmenize gerek kalmadan iyi bir online satış sitesi oluşturma için OpenCart’ı kullanabilirsiniz. Şimdi hep birlikte OpenCart’ın özelliklerine bakalım;

OpenCart Ne İşe Yarar

1- Küresel ticaret yapmak isteyenler için dil, para birimi ve vergi türünü destekleyen OpenCart, online mağazaların ülkeye göre yerelleşmesinin önünü açıyor. 

2- OpenCart aracılığı ile birden çok mağaza oluşturabilir ve tamamını tek yerden kontrol edebilirsiniz. 

3- Kullanımı ve geliştirilmesi oldukça kolaydır. Ek olarak kaynak kodunu da kolaylıkla özelleştirme fırsatına sahipsiniz. 

4- Birçok ücretsiz tema ve uzantı sunan OpenCart, üçüncü taraf tema ve uzantıları da desteklemektedir. WordPress’de birçok tema ve eklenti normal internet siteleri için tasarlanmışken, OpenCart e-ticaret için devasa bir uzantı koleksiyonunu bünyesinde bulundurmaktadır. 

5- OpenCart sayesinde müşterilerinizi kategorize edebilirsiniz. Onları gruplara ayırabilir ve sadece onların görebileceği fiyatlandırma yapabilirsiniz. 

6- SEO dostu bir yazılım olan OpenCart, her türlü cihazdan kolayca erişim sağlanabilecek bir şekilde tasarlanmıştır. 

7- Ürünler için renk, uzunluk ve yükseklik gibi birçok değişkeni kullanabilirsiniz. 

8- OpenCart forumlarında aradığını her şeye ulaşabilir ek olarak OpenCart internet sitesinde birçok doküman ve video eğitimine de erişim sağlayabilirsiniz. 

9- OpenCart ücretsiz indirilir ve kullanılabilir. Yükseltme ya da bakım gibi işlemler için de ücret istenmez. 

10- OpenCart ile yedekleme ve geri yükleme yapabilirsiniz. 

11- OpenCart ile günlük, haftalık ve aylık raporlar alabilir ve ürün bazlı satışlar, en çok görüntülenen ürünler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

12- Birçok ürün ekleyebilirsiniz. Ek olarak alt kategorilerde bulunan benzer ürün ve markaları önerebilirsiniz.  

13- OpenCart ile indirim ve kupon gibi pazarlama tekniklerini kullanabilirsiniz. 

14- OpenCart sayesinde Affiliate marketing satış ortaklığı sistemini bile takip edebilirsiniz.

İçerik yönetim sistemi nedir öğrenmek için: İçerik Yönetim Sistemi (CMS) Nedir?

OpenCart Hangi işletmeler için Uygundur?

Bütün sektörlerden küçük ve orta ölçekli işletmeler OpenCart kullanabilir. Kodlama bilmeseniz bile OpenCart sayesinde e-ticaret sitesi oluşturabilir ve herhangi bir bütçe ayırmaya gerek kalmadan kendi sitenizin sahibi olabilirsiniz. Ek olarak PHP tecrübesine sahip olan geliştiriciler, başka yerde bulamayacakları özelleştirme araçlarına sahip e-ticaret sitelerini OpenCart sayesinde yapabilirsiniz. 

Bu yazımızda sizler için OpenCart nedir sorusuna cevap vermeye çalıştık. Umarzı sizler için yararlı ve bilgi verici bir içerik olmuştur. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu