İnternet Dünyası

Hotmail Hesap Silme

Hotmail, Microsoft tarafından internet kullanıcıları için sunulan E-Mail sağlayıcısıdır. Web tarayıcıları üzerinden kullanılabilen Hotmail kolay bir arayüze sahiptir. Eski adı MSN Hotmail olan Windows Live Hotmail, 2013 yılında Outlook.com ile birleştirildi. Böylece Hotmail kullanıcıları oturum açtığında artık Outlook ekranı karşılarına geliyor. En eski E-Mail sağlayıcısı olduğundan geçmişte açılan hesaplar kullanıcılar tarafından kapatılmak istenebilir. Bu durumda Hotmail hesap silme işlemi yapılmalıdır. Hotmail hesap silme işlemini yapmak için aşağıdaki başlıkta size vereceğimiz adımları sırasıyla uygulayınız.

Hotmail Hesabı Nasıl Kapatılır?

Hotmail hesap kapatma işlemi için yapmanız gerekenler;

  1. Öncelikle yazının bitiminde sunduğumuz hesap kapatma linkine tıklayınız.
  2. Bu linke tıkladığınızda karşınıza gelecek ekranda Hotmail hesap bilgilerini girmeniz gerekecektir.
  3. Ardından şifrenizi giriniz.
  4. Şifrenizi girdikten sonra hesabınızı doğrulayarak işleminize devam ediniz.
  5. Sonraki sayfada“Hesabınızın Kapatılmaya Hazır Olduğundan Emin Olmak” başlığı altında hesabınızı kapatmadan önce yapılması gereken bazı işlemlerin kontrolünü gerçekleştirmelisiniz. Bu maddeleri inceledikten sonra “İleri” butonuna tıklayınız.
  6. Yönlendirildiğiniz sayfada onay kutularına tıklamalı ve neden hesabınızı kapatmak istediğinizi belirtmelisiniz.
  7. Son işlem olarak da “Hesabı kapatılmak üzere işaretle” butonuna tıklayınız.

“Hesabı kapatılmak üzere işaretle” butonuna tıkladıktan sonra hesabınız hemen silinmeyecek, fikrini değiştirmeniz halinde tekrar geri dönebilmeniz için 60 gününüz olacaktır. 60 gün bekleme süresince hesabınız kapatılmak üzere işaretlenecek fakat hala mevcut kalacaktır. Hesabını yeniden açmak istediğiniz durumda tek yapmanız gereken bilgilerinizle birlikte yeniden oturum açmaktır. Tekrar oturum açtığınızda Hotmail hesap silme işlemi iptal edilecek ve her şeyi bıraktığınız gibi bulacaksınız.

Hotmail Hesap Silmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Hotmail hesap silmeden önce dikkat etmeniz gerekenler;

  1. Eğer hesabınızda bakiye varsa bu bakiyeyi kaybedebilir ve Office365, Xbox ve OneDrive aboneliklerinize erişemeyebilirsiniz. Bu yüzden abonelik ya da bakiye olmadığından emin olana kadar hesabınızı kapatmayınız.
  2. Hotmail, Outlook.com ve OneDrive’a erişemeyeceksiniz. Bu durumda depoladığınız hiçbir postayı, belgeyi ya da fotoğrafı göremeyeceksiniz. Bu yüzden hesap silmeden önce verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.
  3. Sileceğiniz hesap bir cihaza bağlıysa, bu cihazları farklı bir hesaba aktardığınızdan emin olun. Çünkü Windows Phone, Windows 8.1, Xbox konsolları, Surface cihazlar Microsoft hesabıyla çalışırlar.
  4. Sileceğiniz Hotmail hesabını kullanarak satın alınan ya da indirilen oyunlar, uygulamalar ve yazılımlar yeniden yüklenmeyecek ve bazı özellikleri çalışmayacaktır.
  5. Bu hesabı kullanarak nerede oturum açtıysanız bu konumlardaki verilere ulaşamayacaksınız.

Tüm bunları göz önünde bulundurarak Hotmail hesap silme işlemini yapmanızı öneririz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu