Dijital Pazarlama

İnternet Reklamlarının Önemi

İnternet artık firmalar için alternatif pazarlama yöntemi olmaktan çıktı. Günümüzde yaşamımızın odak noktasında bulunan dijital dünya, pazarlama yöntemlerinin de odağını oluşturmaktadır. Geleneksel reklam modelleri varlığını sürdürüyor olsa da son zamanlarda yapılan araştırmalara göre bu modellere yapılan reklam yatırımları gün geçtikçe azalıyor. Ülkemizde 48 milyon internet kullanıcısı bulunmaktadır ve bu nüfusun yaklaşık 38 milyonu 35 yaş altında olan, tüketim potansiyeli yüksek kişilerden oluşuyor. Firmaların bu kişilere ulaşabilmesi için internet reklamlarının önemi yüksektir. Peki bunların yanı sıra firmalar neden internet reklamcılığını tercih etmeliler?

İnternet Reklamları Neden Önemlidir?

Ölçülebilirlik

İnternet reklamlarında hangi reklam kampanyasının size yüksek dönüşüm sağladığını, hangi mecrada ne kadar etkileşim aldığınızı net bir biçimde görebilirsiniz. Böylelikle firmanıza en uygun olan platformları belirleyebilir, analiz yaparak müşteri kazanmak adına yaptığınız harcamaların geri dönüşünü ölçümleyebilirsiniz. İnternet reklamları daha etkin pazarlama stratejileri oluşturabilmeniz için geniş bir bakış açısı kazanmanızı sağlar. Geleneksel pazarlama yöntemlerinde hiçbir veri elde edemiyor, bu sebeple strateji oluşturmakta zorlanıyordunuz. Ancak şimdi dilediğiniz tüm verilere kolaylıkla erişebiliyorsunuz.

Hedefleme

En iyi müşterilerinizin kimler olduğunu biliyor musunuz? İnternet reklamları hedefleme ve yeniden hedefleme seçenekleriyle hem en iyi müşterilerinizi bulmanızı hem de müşteriye dönüştürebileceğiniz internet kullanıcılarına direkt erişiminizi sağlar. İnternet reklamları sayesinde cinsiyet, bölge, ilgi alanı, yaş vb. hedeflemeler yaparak istediğiniz kişilere rahatlıkla erişebiliyorsunuz.

Marka Bilinirliği

Marka bilinirliğinin sağlanması internet reklamlarının önemini gösterir. Web sitenize trafik gelmesini sağlayan bu reklamlar marka bilinirliğinin artmasına fayda sağlar. Online hedefleme kampanyalarını başarılı bir biçimde yürüten şirketler, potansiyel müşterilerini etkilemek için kişiselleştirilmiş kampanyalar ve rich media (zenginleştirilmiş medya) yöntemlerini kullanmaktadırlar. Böylece marka ve müşteri arasında bir bağ kurulmuş olur.

Esneklik

Televizyonda veya yazılı medyada verilen reklamları değiştirmek oldukça güçtür. Ancak internet reklamlarını güncellemek veya istenilen noktaları yeniden düzenlemek bir hayli kolaydır. İnternet reklamları geleneksel reklam modelleriyle karşılaştırıldığında sahip olduğu bu esneklik internet reklamlarının önemini bir kez daha gösteriyor. Müşteri gereksinimlerine ve firma hedeflerine uygun olarak yer ve zaman kısıtlaması olmadan güncelleme yapabileceğiniz reklam kampanyaları yapılan harcamanın karşılığını alabilmek adına önemli bir husustur.

Maliyet

Dijital ortamlarda verilen reklamların maliyeti; reklamın boyutu, konumu veya performansı şeklinde farklılık gösterir. Hangi maliyetlendirme biçimi kullanılırsa kullanılsın internet reklamlarının maliyeti diğer reklam türlerine oranla oldukça düşüktür. Bunun yanı sıra geleneksel reklam modellerine ödeme yapıldıktan sonra bir değişiklik yapmanız mümkün değildir fakat internet reklamlarında maliyeti sınırlandırabileceğiniz gibi artırabilirsiniz de. Yani bu noktada reklamverenler büyük bir özgürlüğe sahiptir.

 

Siz de internet reklamlarını kullanan firmaların gerisinde kalmak istemiyor, marka bilinirliğini, ürün ya da hizmet satışınızı artırmak istiyorsanız egegen ile iletişime geçiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu