Sosyal Medya

Instagram’da kullanıcıların çevrimiçi olduğunu gösteren işaret: Yeşil nokta

Instagram şimdi de kullanıcıların platformda aktif görünüp görünmediğini anlamamıza yardımcı olacak “Yeşil Nokta” özelliğini aktif ediyor. Yeni özellik ile herhangi bir arkadaşınızın platformda online olup olmadığını görebileceksiniz.

Yeşil nokta, bir iletiyi biriyle paylaşmak istediğinizde, uygulamanın doğrudan mesajlaşma bölümünde ve arkadaşınızın listesinde görünecek. Instagram, “Yalnızca sizi takip eden arkadaşlarınız veya Direct’te konuştuğunuz kişiler için aktiflik durumunu görebileceksiniz” açıklamasını yaptı. Düzenlemenin böyle olması da daha önce konuştuğunuz kişilere daha fazla konuşmanızın önünü açmış olacak.

Instagram’da kullanıcıların çevrimiçi olduğunu gösteren işaret: Yeşil nokta

Bu konuya sevinenler olduğu kadar üzülenler de olacaktır. O yüzden hemen belirtelim; Instagram ayarlarında bu durumun aktifliğini sonlandırabileceğiniz bir seçenek de bulunacak. Bu seçenek, tıpkı şu anda mevcut olan “bu kadar saat önce aktifti” özelliğini kapatabileceğiniz bir bölüme benzeyecek.
Kişi kendini tamamen gizlemek isterse de herhangi bir zaman belirteci görünmüyor. Instagram’da bundan biraz daha farklı olarak, kişi bu özelliği aktif etmese de çevrimdışı olsa da profil resminin yanında herhangi bir ibare yer almayacak. Böylece kullanıcının sizi görmezden gelip gelmediğini de anlayamayacaksınız.

Kısacası bu örnekle, Instagram’ın Messenger’a kıyasla kişisel gizliliğe daha fazla önem verdiğini söylemek mümkün.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu