Sosyal Medya

En Popüler Sosyal Medya Uygulamaları

Sosyal medya; Web 2.0’ın kullanıcılara sunulmasıyla, bilgi paylaşımının tek taraftan çift tarafa evrilmesini ve eş zamanlı bilgi paylaşımını sağlayan medya sistemine verilen isimdir. Ayrıca sosyal medya sayesinde kullanıcılar birbirleriyle daha kolay iletişim sağlayabilirler. Mobil cihazların kullanımının artmasıyla daha da gelişen sosyal medya, mobil uygulama olarak kullanımı milyonları aşan bir sektör halini aldı. Günümüzde kullanılan en popüler sosyal medya uygulamaları aşağıdaki başlıklardan özellikleriyle birlikte ulaşabilir, kurumsal ya da kişisel markanızın sosyal medya hesabını profesyonellere emanet etmek için sosyal medya yönetimi hizmetimizi hemen inceleyebilirsiniz.

En Popüler Sosyal Medya Uygulamaları Nelerdir?

Facebook

Neredeyse 2 milyara yakın kullanıcısıyla günümüzdeki en popüler sosyal medya uygulamaları ndan bir tanesidir. Android, iOS ve Windows işletim sistemlerinin hepsiyle uyumlu olarak çalışan bu mobil uygulama ücretsizdir. Facebook’a üye olduktan sonra girişinizi gerçekleştirerek arkadaşlarınızla ve ailenizle bağlantı kurabilirsiniz. Bu mobil uygulama sayesinde istediğiniz her yerden, istediğiniz her saatte; fotoğraflarınızı, videolarınızı veya durum güncellemelerinizi paylaşabilirsiniz.

Facebook Messenger

Facebook tarafından geliştirilen, yazılı, sesli ve görüntülü haberleşme sağlayabilen anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Facebook üzerinden mesajlaşmak isteyen herkesin kullanması gereken sosyal medya uygulamalarından bir tanesidir. Tüm işletim sistemleri üzerinden ücretsiz olarak Messenger‘ı indirebilirsiniz.

Twitter

Twitter, yarım milyonu geçen kullanıcı sayısıyla yine çok popüler olan sosyal medya uygulamaları biridir. Bu uygulama sayesinde sadece Türkiye’de değil, dünyada olan biten her şeyi anında öğrenebilme şansına sahipsiniz. Android, iOS ve Windows işletim sistemleriyle uyumlu olarak kullanılabilen bu uygulama üzerinden ücretsiz üyeliğinizi oluşturabilirsiniz. Üyelik oluşturduktan sonra kullanabileceğiniz bu uygulama üzerinden istediğiniz herkesi takip edebilir, sohbetlere katılabilir veya görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Swarm

Eski Foursquare uygulamasının yerini alan Swarm sayesinde gittiğiniz yerleri arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Swarm üzerinden arkadaşlarınızla iletişim kurabilir, birlikte planlar oluşturabilir ve ne yaptığınız tek bir tıkla paylaşabilirsiniz. Yakınınızda olan arkadaşlarınızın nerede paylaşım yaptığını görebilir, arama ve mesaj simgelerine dokunarak onlarla iletişim kurabilirsiniz. Arkadaşlarınızın profillerini gezebilir, check-inlerini beğenebilirsiniz. Check-inlerinizi Swarm’un sunduğu rozetlerle süsleyebilirsiniz. Foursqaure üyeliğiniz mevcutsa Swarm profili için yeni bir üyelik oluşturmanıza gerek yoktur.

Instagram

Son zamanlarda oldukça fazla kullanıcı sayısına erişen Instagram, fotoğraf paylaşma platformudur. En popüler sosyal medya uygulamalarından bir tanesi haline gelen Instagram üzerinden takipçilerinizle fotoğraflarınızı paylaşabilir, takip ettiklerinizin fotoğraflarını görüntüleyebilir, beğenebilir ve yorum yapabilirsiniz.

WhatsApp

Mesajlaşma uygulamalarının kralı olarak görülen WhatsApp sayesinde rehberinizde bu uygulamayı kullanan herkesle görüşebilme şansına sahipsiniz. Ücretsiz bir uygulama olan WhatsApp üzerinden mesaj, fotoğraf, video, belge, konum ve kişi paylaşımı yapabiliyorsunuz. Uygulama marketinden kısa bir sürede mobilinize indirebileceğiniz bu uygulamayı telefon numaranızı girdikten sonra kullanabilirsiniz.

Snapchat

Anlık mesajlaşma özellikli sosyal medya uygulamalarından biri olan Snapchat üzerinden yazılı metin, fotoğraf ve video gönderimi yapabilirsiniz. Kişiye özel gönderebileceğiniz görseller ve videolar 1 – 10 saniye arasında göndericinin belirlediği şekilde alıcı tarafından iki defa görüntülenebilir. “Hikaye” kısmının yer aldığını Snapchat’te 24 saat boyunca takipçilerinizle fotoğraf, video veya yazılı metin paylaşabilirsiniz.

LinkedIn

İş dünyasında yer alan bireylerin diğer kişilerle iletişim kurabilmesini ve bilgi paylaşımı yapabilmesini sağlayan sosyal medya uygulamalarından bir tanesidir. 2003 yılında kullanıma açılan LinkedIn, 20 farklı dilde hizmet vermektedir. Ücretsiz bir mobil uygulama olan LinkedIn’i üyeliğinizi oluşturduktan sonra kullanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu