Sosyal Medya

Instagram Hikayelere İki Yeni Özellik Birden!

Instagram her geçen gün yeni özellikler duyurmaya devam ediyor. Duyurduğu son özelliklerden biri; Hikayelerde Yazı Modu. Bugüne kadar hikayelerinde yazı paylaşmak isteyen kullanıcıların metinleri bir arka plan veya fotoğraf üzerine yazmaları gerekiyordu. Bu yeni özellik ile artık kullanıcılar, fotoğraf ya da video çekmeden yazı paylaşabilecek.

Yazı Modu özelliği ile gelen yaratıcı font ve stil kütüphanesi sayesinde, fotoğraf ve video çekmeyen kullanıcılar da Hikayeler özelliğinden istedikleri gibi faydalanabilecek. Instagram’da yazı modu özelliğini kullanmak isteyenler öncelikle Instagram’ın kamera kısmına giderek “Yazı” seçeneğine tıklamalılar. Ardından karşınıza gelen ekrandaki arka planlara dilediğinizi yazabilir veya yalnızca arka planı seçerek devam edebilirsiniz. Devam ettikten sonra isterseniz hikayenize çıkartmalar veya daha fazlasını eklemek için “>” butonuna tıklamalısınız. Bu alana yazmak istediklerinizi yazabilir ve yazı tipini üstteki butona tıkladıktan sonra Modern, Neon, Typewriter ve Strong vb. stillerle değiştirebilirsiniz. Ancak birçok yazı fontunda Türkçe karakter bulunmuyor. Son olarak sol altta yer alan daireye tıklayarak arka plan rengi, metin rengi ya da vurgu rengi seçerek hikayenizi kişiselleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra sağ alt köşedeki fotoğraf makinesi simgesine tıklayarak arka plana fotoğraf da ekleyebilirsiniz.

Instagram Hikayeler‘e gelen bir diğer özellik ise hikaye reklamları ile ilgili. Instagram’da kullanılan Carousel reklamları artık hikayelerde de kullanılabilecek. Kasım ayındaki verilere göre günlük 300 milyon aktif kullanıcısı bulunan Instagram Hikayeler, Carousel reklamlar ile sınırlı reklam sorununu ortadan kaldırmış oluyor. Tek bir video ya da görsel kullanarak reklam verilebilen hikayeler kısmı, bu reklam çeşidi ile bir reklamda birden fazla video veya görsel kullanılmasını sağlayacak.

Carousel reklamlar, reklamların tek bir video ya da görsele sıkıştırılmaması sebebiyle hikaye reklamlarını kullananlara büyük fırsatlar sağlayacak. Bu reklamlar sayesinde reklam verenler ürünleri ve hizmetleri ile ilgili daha fazla bilgi verebilecek. Carousel reklamların hikayelerde kullanılmasıyla beraber reklam verenler, çıkartmalar ve çizim araçları vb. özelliklerden faydalanabilecek.

Şimdilik test aşamasında olan Carousel reklamlar küçük bir grup tarafından kullanılabilmektedir. Test sürecinin bitiminde herkes tarafından kullanılabilir olacak olan bu reklamları şu anda Coca-Cola, Renault, GAP ve Paramount gibi büyük firmalar kullanabilmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu