Sosyal Medya

Instagram Hikayelerinizle Takipçilerinize Soru Sorabileceksiniz!

Instagram bir haftadır güncellemelerini yoğunlaştırmış durumda. En son hafta başında yeni güncellemesini yayınlayan uygulama, bir süredir konuşulan odaklama özelliğini kullanıma sunmuştu. Bu özelliğin herkes tarafından kullanılabilir olmasının yanı sıra, Instagram’ın bir dizi güncelleme üzerinde daha çalıştığı ortaya çıktı. Güncelleme, App Store üzerinden 40 sürüm numarasıyla yayınlandı ve bu sürümün ardından beta testlerinde Instagram Q&A çıkartmaları özelliği görüldü.

Instagram 40 Sürümüyle Neler Geldi?

İlk olarak yeni güncelleme olan Instagram 40 sürümünden söz edelim. Bu sürüm, çok önemli değişiklikler getirmedi. Genel olarak odaklama modunun hataları giderildi ve son dönemde yaşanan sorunlar, yeni güncellemelerin bazı cihazlara gelmemesi gibi sıkıntılar ortadan kaldırıldı. Güncelleme büyük yenilikler sunmuyor. Fakat bu sürüm sonrasında beta test bölümüne yeni özellikler eklendi. Bu özelliklerden birisi de Instagram Q&A çıkartmaları.

Instagram Q&A Çıkartmaları Nedir?

Yine hikayeler bölümü için yayınlanacağı belirtilen güncelleme, hikayeler paylaşımlarına çıkartma ekleyebilmenizi sağlayacak. Instagram Q&A çıkartması sayesinde takipçilerinize istediğiniz soruları sorabileceksiniz. Instagram Q&A çıkartmaları için bir paylaşım oluşturduğunuzda, çıkarma içerisine istediğiniz herhangi bir soruyu yazabileceksiniz.

Instagram Hikayelerinizle Takipçilerinize Soru Sorabileceksiniz!

Sorunuzu oluşturduktan sonra metin kutusunun arka planını ve yazı renklerini düzenleyebileceksiniz. Soru sınırı ise bulunmayacak. Takipçilere soru sorma olanağı tanıyan çıkartmayla kullanıcıların verdiği cevaplar gizli tutulacak. Cevapları sadece soruyu oluşturan kullanıcı görebilecek. Bu bilgilerin dışında Instagram Q&A çıkartmaları güncellemesinin ne zaman geleceği ise kesin değil. Beta testlerinin başarılı olması durumunda, güncellemenin bir sonraki sürümde yayınlanması bekleniyor. Şimdilik iOS cihazları için konuşulan yeni özelliğin, Android cihazlara da gelip gelmeyeceği ise bilinmiyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu