Teknoloji

HTC’nin Yeni Amiral Gemisi HTC U11 Tanıtıldı!

HTC bugün en yeni akıllı telefonu U11 amiral gemisini duyurdu. U11, geçen yılki HTC 10‘un ardılıdır ve 5.5 inçlik, Quad HD ekran, Snapdragon 835 işlemci ve yeni cam ve metal tasarıma sahiptir.

HTC, farklı işlevleri yerine getirmek için aygıtın kenarlarını sıkmanıza izin vererek U11 ile etkileşime girmenin yeni bir yolunu da sunuyor. Bu yeni özelliğe “Edge Sense” denir ve kısa veya uzun sıkmalarla çeşitli görevler yapacak şekilde yapılandırılabilir. Fotoğraf makinesini açmak için kısa bir sıkma ayarlayabilir ve ardından kamera uygulaması açıkken bir fotoğraf çekebilirsiniz. Google ses asistanını başlatmak veya el fenerini açmak veya kapatmak için uzun bir sıkma konfigüre edilebilir.

Telefonunuzu dokunmatik ekranda kullandığınız işler için sıkmanız garip bir deneyimdir. HTC Amerika ürün planlama başkan yardımcısı Nigel Newby-House, şirketin bu yeni deneyimi U11 ile tanıtmayı umduğunu belirtti. Telefonu sıkıştırma deneyimi başlangıçta biraz huzursuz edebilir ve kesinlikle biraz alışmaya ihtiyaç vardır. Sıkıştırma işlemi için özelliği etkinleştirmeniz gerekmektedir. Bunun için metal taraflarda bulunan hacim ve güç tuşlarının hemen altında bulunan basınç sensörlerini kullanabilirsiniz. Bu özelliğin temel görevi işlemleri tek başına yapabilmektir. U11‘in genişletilmiş ekran boyutları göz önüne alındığında, tek elle telefonu kullanmak için bir yardım gerekmektedir.

Edge Sense’e ek olarak, U11, bu yılın başından itibaren U Ultra‘ya benzer bir tasarıma sahiptir. Metal çerçeveye ve canlı, sedef renklerine karışan kavisli panellere sahiptir. U11, U Ultra’ya kıyasla rafine edilir (kameranın darbesi çok daha küçüktür ve cihazın çizgileri yumuşatılmış ve göze daha hoş geliyor) ancak HTC U11, U Ultra’nın bir üst modeli gibi.

HTC U11 şarj, veri aktarma ve ses işlevi için USB Tip-C bağlantı noktasına dayanan 3.5 mm kulaklık jakından yoksundur. HTC, kulaklık jakının kaldırılmasının, diğer bileşenler için telefonun içinde daha fazla yer olmasını ve alt kenarın pürüzsüz tasarıma sahip olmasını da içeren bir dizi avantajı içerdiğini söyledi. Ayrıca, dahili kulaklıkların ikincil bir pile güvenmeksizin hem ses ayarı hem de aktif gürültü iptali sağladığından, daha iyi bir ses deneyimi yaşamanıza izin verir. Kulaklıklara ek olarak HTC, U Ultra için olmayan diğer kulaklıklar ile kullanılmak üzere 3.5 mm’lik bir USB-C adaptörü de içeriyor.

HTC U11’in teknik özellikleri şunlardır;

  • İşlemci: Snapdragon 835
  • İşletim Sistemi: Android 7.1 Nougat
  • RAM: 4 GB RAM
  • Depolama Alanı: 64 GB depolama alanı + microSD kart desteği
  • Kamera: 12 MP arka kamera, 16 MP ön kamera

Mayıs ayının sonuna doğru satışa sunulacak olan HTC U11 fiyatı ise 649 Dolar. Ancak ülkemizde ne zaman çıkacağına dair net bir bilgi yok.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu