Teknoloji

Microsoft, Deis’i Satın Aldı!

Microsoft, konteyner tabanlı uygulamaları oluşturmak ve yönetmek için kullanılabilecek, en iyi araçlardan bazılarını sağlayan, Deis’in devralımını açıkladı. Deis; Google‘ın Kubernetes konteyner servisindeki uygulamaları oluşturmak ve yönetmek için gerekli olan birtakım araçları sunuyor. Bu satın alma, Microsoft’un Kubernetes konteyner servisiyle ilgili varlığını önemli ölçüde arttıracak.

Deis’i 2015 yılında Engine Yard satın almıştı. Engine Yard’dan satın alınırken Microsoft şunları söyledi;

“Microsoft’un konteyner dönüşümünün merkezinde olan Deis’i satın almak için bir anlaşma imzaladığını duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Deis; geliştiricilere uygulama çevikliğini, verimliliğini ve güvenilirliğini Kubernetes konteyner yönetimi teknolojileri ile büyük ölçüde iyileştirme olanağı tanır.”

Tabii ki Microsoft, zorlu Azure formunda kendi konteyner orkestrasyon hizmetine sahiptir. Bununla birlikte bu özel satın alma, endüstride gittikçe standart hale gelen Kubernetes servisiyle ilgili Deis’in cesaretini artırmayı amaçlıyor.

Ayrıca satın alma, Microsoft’a açık kaynak teknolojisine oldukça istekli bir ekip getirecek ve bu ekip Kubernetes konusunda da uzmanlaşmış bir takım olacak. Konteyner orkestrasyon hizmetinde uzmanlaşmış profesyonellerin neredeyse hiç olmadığını düşünürsek, oldukça önemli bir konu olduğunu söyleyebiliriz.

Açık kaynak deneyimi, kaynak teknolojilerini artırmak için giderek daha fazla tercih edilen bir kuruluş olan Microsoft için önemlidir. Deis; Mozilla, CloudMine ve SocialRadar‘ın beğenisine sunulan açık kaynak projeleri üzerinde de çalışmaya devam edecek.

Şirket bu satın alımın farklı avantajları da beraberinde getireceğini belirtti ve şunları söyledi:

Linux ve Windows Server Konteynerleri, Hyper-V Konteynerleri ve Azure Konteyner Hizmeti gibi mevcut konteyner portföyümüzdeki müşteriler, hangi aracı seçerlerse seçsinler, Deis teknolojisinin daha da kolay çalışmasını bekliyoruz.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu