Teknoloji

Google’ın Pixel Telefonu Kavisli Bir Ekran Olabilir

Google, 2016’dan bu yana sağlam bir Pixel amiral gemisi telefon yaparak kavisli bir ekran sunmayı planlıyor. Güney Kore’nin Electronic Times gazetesinin yayınladığı bir rapora göre, arama devi LG Display Co. da en az 880 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor ve böylece bir sonraki telefon için esnek OLED ekranları istikrarlı bir biçimde tedarik edebilecek.

Google’ın, telefon tasarımında yılın tasarımı gibi görünen kavisli ekranları keşfediyor olması hiç de şaşırtıcı değil. Samsung’un yeni Galaxy S8‘i bu şekilde ve Apple, bir sonraki iPhone’u için 160 milyon adet OLED ekran üretmesi için firma ile anlaşma imzaladı.

google pixel

Buna rağmen LG Display teklifi hala düşünüyor ve eğer Google, kavisli bir ekran düşünüyorsa pek fazla seçeneği yok gibi duruyor. Apple’ın anlaşmayı imzaladıktan sonra Samsung’un ek talebi karşılayıp karşılamayacağı açık değil ve rakip üretici olan Japan Display Inc. 2018 Ocak ayına kadar esnek OLED’ler üretmeye hazır değil.

Ayrıca Google ikinci nesil Pixel için daha iyi bir kamere üzerinde çalışıyor. Hem de gelişmekte olan piyasaları hedef alan bir donanım değişikliği ile.

Kaynak: TNW

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu