İnternet Dünyası

Google Reklam Kaldırma ve Engelleme

İnternet reklamcılığının artmasıyla birlikte pek çok firma bu reklam türlerini oldukça sık bir şekilde kullanmaya başladı. Reklamverenler bu durumdan memnun olsa da internet kullanıcıları oldukça şikayetçidir. Özellikle tarayıcı olarak milyonlarca kişi tarafından kullanılan Google üzerinden verilen reklamlar kullanıcıların karşısına oldukça sık çıkmaktadır. Reklamlar bu noktaya gelince kullanıcılar da Google reklam kaldırmanın yollarını aramaya başladılar. Bunun farkında olan ve yalnızca arama motoru optimizasyonu kapsamındaki kalite yönergeleriyle değil hizmet verdiği tüm alanlarda kullanıcı deneyimini ön planda tutan Google, kullanıcıların reklam kaldırma ve engelleme işlemini yapmasına izin verdi.

Google Reklam Kaldırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Google reklamlarını tümüyle kaldırmanız mümkün değildir fakat istemediğiniz bazı reklamları engelleme şansına sahipsiniz. Google aramalarda, haritalarda, YouTube’da ve Gmail’de belli başlı reklamları engelleyebiliyorsunuz. Reklam yayınlamak için Google ile iş ortaklığı bulunan web sitelerinden ya da uygulamalardan bir daha görmek istemediğiniz reklamlar için “bir daha gösterme” seçeneğini seçebiliyorsunuz. Google hesabınızda oturum açtıktan sonra Google reklam kaldırma için yapmanız gerekenler aşağıdaki gibidir.

Google Arama’da;

  • Masaüstünde linkin yanında bulunan aşağı ok simgesine tıklamalısınız. Mobil cihazda ise reklam grubunun yanında yer alan simgesine tıklamanız gerekir.
  • Ardından “Neden Bu Reklam Sayfası” butonuna tıklamalısınız
  • Son olarak da “Bu Reklamvereni Engelle” sekmesine dokununuz.

YouTube’da;

  • “” simgesine tıklayınız.
  • Ardından “Bu Reklamı Göstermeyi Durdur” sekmesine tıklayınız.

Gmail’de;

  • Reklamın yanında yer alan simgesine tıklayınız.
  • “Benzer Reklamları Denetleyin” butonuna tıklayarak işleminize devam ediniz.
  • Son aşamada “Bu reklamvereni engelle” sekmesine tıklayınız.

Bir reklamvereni kaldırdığınız durumda sizi bu reklamverenin web sitesine yönlendiren reklamları da kaldırmış olursunuz. Ancak bazı reklamverenler reklamlarının yayınlanması için birden çok web sitesi kullanabilirler. Bu yüzden, engellediğiniz reklamverenin tüm web sitelerini engellemeli ve bütün reklamları ortadan kaldırmalısınız.

Birden çok cihaz ya da tarayıcı kullanıyorsanız Google reklam kaldırma işleminin tüm bu cihaz ya da tarayıcılarda geçerli olması için hepsinde Google hesabınızı açmanız gerekir.

Google Reklam Engelleme Nasıl Yapılır?

Reklam yayınlayabilmek adına Google ile iş ortaklığı bulunan web siteleri üzerinden görmek istemediğiniz reklamları “bir daha gösterme” seçeneğini işaretleyerek engelleyebilirsiniz. Bu sayede reklamları tekrar görmenin mümkün değildir. Ayrıca bu işlem ile aynı reklamverenin yayınladığı, engellenen reklama çok benzeyen diğer reklamlar da engellenecektir. Bunun yanında aynı URL’i kullanan aynı reklamverenin reklamlarını Google reklam engelleme ile engelleyebilirsiniz.

Google hesabınızla oturum açtıysanız ve “Reklam Kişiselleştirme” seçeneği aktifse, görmek istemediğiniz reklamlar oturumun açık aldığı tüm cihazlarda engellenecektir. Reklam Kişiselleştirme seçeneğinin aktif olması bu işlemin geçerli olması için gereklidir. Google reklam engelleme için;

  • Görüntülenmesini istemediğiniz reklamın sağ üst köşesinde bulunan “x” simgesine tıklamalısınız.
  • Daha sonra “Bu reklamı göstermeyi durdur” butonuna tıklamalısınız. Bu seçenek bir düğme olarak veya açılır menü şeklinde görüntülenebilir. Ayrıca böyle bir seçenekle karşılaşmıyorsanız Google, “bu reklamı şikayet edin” seçeneğini de alternatif olarak gösterebilir.

Google reklam engellemeden sonra hala bu reklamı görmeye devam ediyorsanız cihazınızda bulunan çerezleri temizlemelisiniz.

İlgili Makaleler

16 Yorum

  1. Google ile ilgili ne varsa telefondan kaldırmak ta diğer bir çare

  2. Telefonum açılır açılmaz reklam giriyor. İnstagram ve WhatsApp a girer girmez zırt diye reklam giriyor, bir arkadaşıma yorup yazarken zırt reklam giriyor ve yazışmamı engelliyor. Bu reklamda Map yazıyor. Lütfen kaldırmam yardımcı olun.

  3. Telefonumun ekranına ikidebir reklam geliyor yok canlı sohbet yok chat yok oyun ve daha fazlası reklamların kaldırılmasını rica ediyorum

  4. Devamli görüşmelerimde tlf ekranima durmadan istemediğim reklamlar geliyor reklamlari kapatmasaniz ben hatimi kapatirim

  5. Google adilik yapıyor reklamlari bloke etmek için yardimci olmuyor işine geldigi
    İçin böylesi bir uygulama ya erişimi zorlaştırıyor

Başa dön tuşu