Dijital Pazarlama

Google Para Kazanma

Google para kazanma yollarından en çok bilineni ve en çok kullanılanı Google AdSense üzerinden para kazanmadır. Google’ın en önemli gelir kaynağı olan AdSense üzerinden yayıncılar gelirin % 62’sini, Google % 32’sini alır. Tıklama başına maliyet hesaplamasıyla, açık artırma türünde çalışan bir yapıdır. Günümüzün en güvenilir reklam platformu olmasının yanı sıra yayıncılar için de en fazla gelir AdSense üzerinden sağlanır. Yayıncılar için ücretsiz kullanım sunan Google AdSense, sadece içerik sitelerinde değil, oyun, video, mobil gibi web sitelerinde de kullanılabilir.

Google Para Kazanmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Google AdSense kullanımı oldukça kolay olan bir sistemdir. AdSense üzerinden Google para kazanmak için yapılması gerekenler şunlardır;

İçerik Açısından Zengin Web Siteniz Olsun

AdSense ile para kazanabilmek istiyorsanız web sitenizdeki içeriklerin oldukça fazla olması gerekmektedir. Bu içerikler metin, resim veya video biçiminde olabilir ancak Google’ın içerik koşullarını ihlal etmemelidir. Fakat web sitenizin ne ile ilgili olduğunu arama motoru botları tespit etmelidir. Bu yüzden az da olsa metin içeriklere web sitesinde yer verilmelidir. Google AdSense, “makale” ve “nasıl yapılır” tarzındaki içeriklerin bulunduğu web sitelerine daha uygun yapıdadır fakat bu tarzda olmayan sitelerin başarısız olacağı anlamını taşımaz.

Yüksek Kalitede Bir Web Sitesine Sahip Olun

Google, reklamverenlere karşı sorumlu olduğundan reklamların yüksek kalitedeki web sitelerinde yer almasını sağlar. Çünkü hiçbir reklamveren, reklamlarının düşük kaliteli sitelerde olmasını istemez. Eskiden hangi kalitede olursa olsun, web sitelerinin reklam alabilmesi mümkündü fakat son yıllardaki sıkı politikalar ile bu imkansız hale getirildi. Bu yüzden web sitenizin kaliteli olması için tüm iyileştirmeleri yapmanız gerekmektedir.

Web Sitesi Trafiğini Arttırın

Çevrimiçi olarak iyi paralar kazanmak istiyorsanız AdSense bunun en iyi şeklidir ve web sitenize gelen ziyaretçi trafiği ne kadar fazla olursa para kazanmanız o kadar kolay olur. Çünkü tıklama başına para kazanabiliyorsunuz ve ne kadar çok kullanıcı gelirse o kadar çok reklamlara tıklanır.

Doğru Anahtar Kelime Hedeflemesi Yapın

Eğer içeriğinizdeki anahtar kelimeleri doğru hedeflerseniz Google para kazanmak çok daha kolay olacaktır. Anahtar kelimeler, reklamverenler tarafından ürün ve hizmetleri tanıtmak amacıyla kullanıldığından rekabet oldukça yüksektir. Bu yüzden hareket anahtar kelimeleri seçin. Hareket anahtar kelimeler kullanıcıları harekete geçiren yani tıkladıktan sonra dönüştürülen anahtar kelimelerdir.

AdSense Politikaları İle Uyumlu Olun

Reklam vermek isteyen herkes bir AdSense hesabına sahip olabilir ancak önemli olan AdSense kurallarına uymaktır. Bu kurallara uymazsanız hesabınızı kaybedebilirsiniz çünkü Google, AdSense politikalarını yakından takip ediyor. Bu nedenle sistemi yanıltabileceğinizi düşünmeyin ve AdSense politikalarıyla uyumlu olarak, kuralları ihlal etmeyin. Böylece para kazanmanız daha kolay hale gelecektir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu